Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2014 11:55 - Ние, графоманите
Автор: kolchakova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2258 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ние не сме хора, ние сме болни и това автоматично ни изхвърля от общността на прекрасното човечество. Ние даже сме изроди. Кой се отнася добре с болните и с изродите?
Ние досаждаме на успялото, умно, знаещо човечество с недотавните си драскотевини, опитваме се да го разсеем от високоестетските му занимания и да му изгубим времето с примитивните си глупости.
Ние сме инфантилни, неерудирани, елементарни в чувствата, възгледите и художествените си техники. Ние имаме натрапливото желание да привлечем нечие внимание.
Толкова сме низши, че не заслужаваме не само "Уважаеми господине / Уважаема госпожо, ръкописът ви не представлява интерес за Издателството НИ" (за да се напише такова писмо не е нужно да се чете ръкописът). Ние не заслужаваме дори автоматичен отговор "Писмото Ви е получено". 
Ние не сме хора. Ние нямаме чувства. Само обсесии. Към нас не следва никой да се държи възпитано. Не ни се полага. Към нас не бива да се спазва дори комуникативният етикет на мейлите. Нашите ръкописи могат да седят по первазите на прозорците с години, без да се отварят, защото е ясно, че не стават. Но това не ни се казва, за да се гърчим през няколко месеца по телефоните или лично в приемните, където ни говорят, без дори да се завъртят на стола с лице към нас. Положителните рецензии, които пишат наети от самите издатели специалисти, могат да се губят по папките и да изчезват, защото името е неизвестно и какво толкова, като рецензентът препоръчва книгата да се издаде. Всичко може да се прави с графоманите. Те трябва да бъдат мачкани с презрение, тровени с неизвестност - да се отучат да чукат по масивните дъбови врати на елитните затворени клубове.

Кофти е да си графоман.
Обаче също толкова кофти е да си болен и да разчиташ на милостта на медицинските лица; да си жена, стара жена с кола, с невзрачна кола и да разчиташ на милостта на останалите прекрасни участници в движението и на автомонтьорите; да.... да...                 


Тагове:   графомани,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. djani - Колчакова-а-а...
12.11.2014 09:56
От една партия сме. Твори за собствено удоволствие! Ако си удоволетворена от написаното, значи си успяла. Това, дали ще те публикуват не зависи само от теб. В издателствата и т.н. литературни конкурси цари шуробаджанащина и връзкарство. Написал съм две книги, едната от които е издадена, а скоро и втората ще я последва. Но, популярността им не се определя от качествата им. За това е и постинга ми "Автори и сайтове в поза 69" /на кирилица в търсачката на Гугъл/. Уви...
цитирай
2. kolchakova - Тук лайтмотивът ми не е издаването, популярността и пр.
12.11.2014 12:35
Лайтмотивът ми е гадното отношение на издателствата. Липсата на уважение към човека, пък бил той и болен. Нищо не им коства да пращат автоматичен отговор "получихме, благодаря, не ни интересува". но не го правят. Просто няма милост към болните. Няма милост към жените. Няма милост. Няма милост в нашето общество.
цитирай
3. mirko846 - Делото
20.01.2015 10:13
Както бе казал един умен човек - делото на давещите се е дело на самите давещи се. Но за да завърша по стара традиция позитивно, бих добавил: освен горното, напредък е, че вече открито сами говорят за проблема си!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1814912
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1493
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031