Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2015 10:33 - Спедиторски закони, закономерности и констатации
Автор: kolchakova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4259 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 14.04.2015 16:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Полагам началото на поредица от спедиторски закони, закономерности и констатации.

1. Ама много е трудно да се лъже, когато сам не знаеш истината. (Предупреждение към превозвачите)

2. Ако шофьорът твърди, че току що е влязъл в България, а джипиесът му мига на унгарско-румънската граница, правилното е да се вярва на джипиеса.

3. Ако шофьорът твърди, че току що е влязъл в България, а малко след това става ясно, че е катастрофирал в румънско, близо до унгарската граница, унищожавайки безвъзвратно колата и значителна част от здравето си, трябва да приемете това за напълно закономерно, защото по закон малоумието никога не се ограничава само в една отделно взета област.

4. Ако клиентът почти веднага ви каже какво и кога иска да натовари, къде е товарът и къде следва да се окаже, трябва незабавно да си намерите друго краткосрочно предизвикателство. Този товар няма да осмисли нито нощите, нито уикенда ви.


5. Ако допуснете в един и същи момент в едното ви ухо да крещи клиентът:

- Стоката трябваше още вчера да е тука. Аз съм КЪЛБО ОТ НЕРВИ!

а в другото да крещи превозвачът:
- Аз казах ли ти, че стоката няма да е готова тази седмица? Трябва да ми викаш ВАСКО-ПРОРОКА!!!

рискувате в главата ви да се образува кълбо от пророци и това сериозно да наруши хармонията в общуването ви с околните.
 

6. Ако фактът, че сте намерили кола, която да превози кутийка 20х20х30 см, пълна с дръжки за врати от Полски Тръмбеш до полския еквивалент на Полски Тръмбеш, ви носи съвършено екзистенциално задоволство, вие сте щастлив човек - не ви трябва хоби. Това, от една страна, пести пари, а от друга ви пести неустоимото желание по цели денонощия да си дерете лицето с нокти за утешение, че не можете да намерите време за хобито си. Понеже търсите превозвач за шибаните дръжки.
 

7. Ако видите в най-кучешкия студ човек с притеснено изражение и премрежен поглед да обикаля сергиите с картофи на пазара, да си изчаква реда, но вместо да си купи картофи, да разпитва с посинели устни подробно при каква температура те замръзват, не звънете в Карлуково. Човекът е спедитор и вагонът му с картофи е затрупан в преспите някъде из сръбските планини. Пожалете го. Кажете му истината за картофите. И му дайте сили да я каже на клиента си.

 


Тагове:   спедитор,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mirko846 - Първо Допълнение към СЗЗК, както и некои съображения по темата
14.04.2015 11:18
1. При всяко следващо позвъняване от клиентите ви, вдигайте Такса Гориво с около 0,5%. При по настойчиви клиенти - с 1%.
Уточнение на Мирко по Първото Допълнение:
Таксата Гориво НИКОГА НЕ Е ИМАЛА, НЯМА И НИКОГА НЯМА ДА ИМА корелация с цената на горивото или с тази на петрола ( не дай си боже..) Такса Гориво както и добре познатата от близкото минало Такса Сомалийски Пирати* представлява цифров еквивалент на идеята за Бизнес Риска, обитаваща съзнанието на Спедитора. Което е едно тревожно място...
Първо Следствие от СЗЗК:
Създайте си икона, тотем или каквато и да е подходяща ритуална вещ за религиозни практики, в течение на които да представите в сбит вид на Великите Духове на Спедиторската Неизвестност своите оплаквания и очаквания. По-напредналите биха могли да споделят тези практики, както и част от тотемите си с по-добрите клиенти. Така, постигайки духовно единство няма да сте сами пред лицето на Великото Неизвестно (датата и мястото на доставката) за което няма Пространство и Време.
Второ допълнение към СЗЗК:
Поканете клиентите си на платен семинар, на който да ги обучите в гореспоменатите ритуали за Молитва за Навременно Пристигане на Стоката. Не забравяйте - Спедиторът е преди всичко мистик! Спедиторът е призван да въведе клиента в Зоната на Здрача, където никога нищо не се знае, не е сигурно, не може да се каже определено, в Зоната на Сенките, където всичко е не точно такова, каквото изглежда, всичко е "отчасти" и всяка логика в крайна сметка се дави в черната материя на магическата реалност. Всичко, освен едно.
Таксата гориво, разбира се!
цитирай
2. mirko846 - Уточнение
14.04.2015 11:25
Такса "Сомалийски Пирати" не е метафора или измислица, а исторически факт.
цитирай
3. kolchakova - Мирко,
14.04.2015 14:01
Винаги съм вярвала, че и най-глупавите ми текстове могат да послужат на някого за нещо. Ето сега едно много убедително доказателство. Коментарът ти е с водещ принос в спедиторските психология, антропология, обредност и психотерапия, както и в спедиторската законотворческа и икономическа мисъл.
цитирай
4. mirko846 - На семинара (уебинара)
14.04.2015 15:22
не забравяй да го споменеш! За оценилите го - намаление на такса гориво с 50% ( в рамките на 2-та процента от цената предвидени за намаления, промоции и др.)!!!
цитирай
5. rummi - зашеметяващи разкрития!
16.04.2015 09:01
четенето на криминалета и Кастанеда ми помогна отчасти да разбера тази изплъзваща се материя- подчертавам - отчасти.
цитирай
6. kolchakova - Руми,
16.04.2015 09:45
но все пак я определяш като материя!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1816181
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1493
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031