Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2011 14:38 - Аз, Бойко Борисов и ръководството на БДЖ - шепа наивни идеалисти
Автор: kolchakova Категория: Политика   
Прочетен: 1187 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.11.2011 09:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Питат премиерът Бойко Борисов и шефовете на БДЖ готвещите се за стачка, защто не са стачкували, когато бившите управляващи държавата и БДЖ са правили неразумни инвестиции и са теглили разни заеми и кредити.
Апропо, същото някои питат и гърците.
Пък аз се сетих за учителската стачка преди 5 години. Малко преди това се бях махнала от образованието, отвратена от банда жени, които в ламтежа си за родителски пари пропуснаха да се видят на какво приличат. Но определено ми доказаха, че са много хората, при които битието определя сАмо битието.
Та затова тази стачка я гледах единствено през спомена си за разпенените учителки, които ми крещяха, че искат пари. И не видях нищо различно. А исках да чуя, че учителите ще стачкуват за промени в образователната система и най-вече за промяна на учебното съдържание. Направо за отмяна на ТОВА учебно съдържание по повечето предмети. И аз - като премиера и ръководството на БДЖ. Една жена не със света. Не ме утешава фактът, че и други (съдейки по интернет) са очаквали учителите да протестират за:

промяна цялостната политика в областта на образованието

дългосрочна визия за приоритетите в този сектор,

програма за повишаване общото качество на образователния продукт,

преодоляване на неграмотността

Да спрем с цитатите.
И добре че беше един среднощен снощен разговор, та да получа просветление.
За какво им е на учителите да стачкуват за тези неща? Те са наемни работници - като шофьорите и бедежейците. Искат по-високи доходи. И са абсолютно прави. Всеки има право да иска по-високи доходи. Особено пък в България огромната част от хората имат и пълното право да ги получат. Защото никой не може фактически да не работи толкова, колкото малко му плащат.
Ако някой не се кефи от неграмотността на децата, от това, че те лъжат, че учат, а ние лъжем, че ги учим, от пълната липса на обща култура на младИте (чиято потребност е вече спорна), от пълната липса на квалификация при тях (чиято наложителност е безспорна), от безумните учебници, от частните уроци, от подкупните в образованието, от некадърните там... АМИ ТОЙ ДА СТАЧКУВА, БЕ. ТОЙ ДА ПРОТЕСТИРА.  Я.... Хм... Тихо е по площадите на тази тема...
Нали не очакваме бедежейците да започнат да стачкуват заради нашия дискомфорт при пътуването? Това не е техен проблем, нищо, че те са по-вещи от нас в тази област.
Не очакваме шофьорите да стачкуват заради това, че колите са на рядко или заради липсата на отопление или климатици в автобусите. Това не е техен проблем (особено ако са в кабина).
Защо очакваме от учителите да стачкуват за нещо повече от повишение на заплатите? В смисъл - защо аз съм очаквала такова нещо? С какво учителите са нещо по-различно от шофьорите и бедежейците? Освен с до един момент (сега не знам как е) много по-ниските си заплати?
Да, грешка, господа премиер-министър и шеф на борда на... на БДЖ! От наемните работници се очаква да стачкуват само и единствено за условията на труд. При това всеки за своя си труд. Без солидарност.
А проблемът с качеството на произведения продукт не е техен.


Тагове:   стачки,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1825502
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1494
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930