Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2012 10:39 - Опиц, оръжието е за мъжете
Автор: kolchakova Категория: Политика   
Прочетен: 3913 Коментари: 9 Гласове:
4

Последна промяна: 06.12.2012 10:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
С риск да досадя, искам да повторя:
жилището ми е разбивано три пъти
таванът ми е разбиван два пъти
вилата ми е разбивана минимум трийсет пъти
дворът ми е опожаряван веднъж
колата ни е крадена три пъти (но това беше в края на социалистическото време, когато ладите бяха ценни; пак, обаче, си я намирахме сами)
служебният ми кабинет, винаги обзавеждан с мои лични средства, беше разбиван и обиран минимум четиринайсет пъти, след което спрях да ги броя

Обаче
въпреки това твърдя:

Убиецът трябва да лежи в затвора.

Опиц, ако си толкова мъж, че размахваш оръжие, бъди толкова мъж да си понесеш наказанието.  А не сега да се сополивиш по всички телевизии. Аз, например, нямам оръжие, защото ме е страх, че ще започна да стрелям първо по полицаите, които викам след обирите, а те ми заявяват, че като не съм можела да си пазя къщата, да съм я продадяла. Ама не съм готова да ги излежа. Като не съм готова - няма да стрелям.

Господин Кошлуков,
вие защитавате убиец. Така отваряте вратата на произвола. Имате достъп до медиите, имате инструменти в ръцете си. Защо не предизвикате подписка срещу СДВР? Защо не инициирате протест пред СДВР или което и да било друго ДВР? Срещу тяхното нагло бездействие? А срещу цялото МВР за тяхното нагло безсилие?

Трябва ли бащата на убитата тези дни от полицай Ивелина да отиде сега и да застреля въпросния полицай? А ние да направим подписка в негова защита? Или трябва да застреля бездействащите ченгета, които не са обърнали внимание на оплакванията им. Или да застреля шефа им? А ние да направим подписка?

Защо никой никога не протестира срещу разпасаните, разпищолени полицаи, които се държат с оплакващите се като с престъпници, срещу така наречените квартални, които изключително се занимават с това да обясняват, че няма начин да се свърши работа. А ако наистина няма начин да се свърши работа, защо никой не организира подписки срещу тези, които правят така, че да няма начин да се свърши работа?

Или да поискаме саморазправите да станат законни. И на това съм съгласна, даже ще го приветствам. Пък който оцелее.

Господин Кошлуков, очаквах да виждате по-далеч от Опиц.





Тагове:   кошлуков,   Опиц,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Истерия
17.09.2012 11:56
По истеричен коментар не бях чел.То няма по ограбван от Вас човек в държавата май.След като има убит, естествено, това прави Опиц убиец.Присъдата го заклеймява като престъпник.Но, ако този който е застрелял, като опасен за обществото беше там където му е мястото, много такива инциденти щяха да бъдат избегнати.Боледува цялото общество.И никой не е застрахован да извърши нещо, за което след това да плаща скъпо.Полицията е това, което е държавата като цяло.И образованието ни, и медицината, контрола в обществения транспорт. ако щете, всичко, може да бъде подложено на критика.Полицаите издигат лозунг "За силно МВР!" и ще протестират за пореден път.Протестират онези полицаи които от няколко години казват повече не може така.Но няма кой да ги чуе, още по малко подкрепи.Така върхушката няма да им увеличи заплатите, няма да им спазва правата, няма да упражни правото им на защита в определени случаи, когато изпълняват служебни задължения.От тук съвсем логично, когато държавата, институциите призвани да спазват закона не го правят по отношение на униформените олицитворяващи самата държава, всички останали граждани ще бъдат онеправдани от яхналите "машината".
цитирай
2. kolchakova - Не виждам противоречие
17.09.2012 12:06
в частта, в която има допирни точки. Колкото до полицаите - абсолютно съм съгласна, че някой трябва да ги чуе и да ги подкрепи. Вместо да иска помилване за Опиц. Да ги чуе, да ги подкрепи, да им потърси сметка... Всичко това се нарича работеща система.
Две уточнения:
1. Не съм обирана, а разбивана много пъти. Защото след втория-третия път вече няма какво да се обира.
2. Истеричното поведение се характеризира с липса на контрол. Пък аз, както вече казах, нямам пистолет, а колкото до поста - така хубаво съм го структурирала, че ми изглежда съвсем контролиран. Да си стиснем ръцете на "краен коментар"?
цитирай
3. nosense - Абсолютно Ви подкрепям
17.09.2012 13:32
Действията на Опиц са чиста пробва престъпление. Даже две престъпления! Но тук държим да защитаваме човек, дори и когато е нарушил закона, само за да покажем, че при нас цари беззаконие!
А за обирите, най-вече са виновни полицаите! Те, на сигнал за възможно убийство не реагират, а какво остава в другите случай!

цитирай
4. анонимен - Ако погледнем безпристрастно н...
17.09.2012 14:10
Ако погледнем безпристрастно нещата, вероятно сте прави. И вие, и nonsense. Нека не се заблуждаваме, че сме наясно или ще бъдем с цялата истина по казуса и около него. До обикновените гражданя като нас истината никога не стига.

Да не говорим, че удобно премълчаното от всяка от страните по случая не е малко.

Както и да не забравяме и още нещо. Съдът, даже не самият съд като институция, а отделни негови представители, прилагат двоен стандарт в отсъжданията си, удобно прикрит зад нищо незначещите днес понятия като "съвест" и "обективност". Само ако човек се размисли дали убитите при автомобилни катастрофи са по-малко мъртви, или загубата за близките е по-малка, за да се бълват масово условни присъди?! И да се оправдават с неразбирането на правната материя. И как да отговорим на твърде семплият и тъп въпрос, дали "прекършената млада птица" щеше да бъде на фаталното за нея място, ако някои от институциите си бяха гледали и свършили работата овреме и той си отлежаваше тихо и кротко на топло? и защо не се търси отговорност и на предствавителите на въпросните институции?

Или... много питам
цитирай
5. kolchakova - Ами не,
17.09.2012 14:37
не питате много. Но все пак основният въпрос е защо не сме на площада пред МВР.
цитирай
6. анонимен - Единственото лошо нещо е, че го е ...
17.09.2012 15:40
Единственото лошо нещо е,че го е направил публично.Трябвало е нощно време тихо тихо с арбалет,ръкавици и саморъчно направена стрела за да не го фанат куките после.Жалко за човекът дано нищо не му се случи в затвора.А оня гръмнатия незнам с тия 100 задържания от полицията,наркозависим въоражен с голяма отвертка (опасна е повече от нож защото не буди подозрение а прави зверски рани) как да го нарека.Освен отпадък на обществото.Разбира се винаги има некви сбъркани хора които ще защитят изрода.Щом оня канибал Чикатило е имал фенове които са настоявали за неговото лечение и хуманно отношение вместо разстрел кво остава за някакъв наркоман и крадец рецидивист.Та той е светец.
цитирай
7. анонимен - от изкопаемото
20.09.2012 08:38
Хъм, и аз също не виждам нищо истерично в поста ти. Напротив, от него вее смразяващо спокойствие на осъзната и кристално ясна гледна точка. Също така препрочетох три пъти първия коментар и никъде не видях той да се отнася към твоя пост въобще, освен като повод авторът му да си каже някакви негови несвързани разсъждения във връзка с общото благо, което щяло да настъпи веднага щом МВР станело силно. Нещо май ми е изнервено още от сутринта.

А иначе напълно се съгласявам с твоята позиция. Законите трябва да се спазват.
Само:
1. Ако може обаче някой да ми обясни как става така, че една част от българското общество чинно спазва законите (или бива принудено чинно да ги спазва), а друга част нагло не ги спазва (или по отношение на нея скромно не ги спазват), и тези две части съжителстват заедно в едно време и в едно пространство, без да има взрив и анихилиране.
2. Когато един ден МВР стане силно, ще спазва ли законите? Или отсега да острим отвертки?
цитирай
8. kolchakova - Във въпросите ти се съдържат отговорите.
20.09.2012 09:32
Понеже са риторични, предполагам.
Обаче четох доста мнения по повод на статиите на Бедров (http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=5136691) и Бакалов (http://www.reduta.bg/?p=3756) и... не че се разстроих... ама все ми се искаше да има малко повече умни хора наоколо. Маса народ изобщо не забелязва, че не говори по темата, а за някакви си свои обсешъни. Които обикновени са верни, просто не са по темата. Обаче агресията към другомислещите във форумите е повече от опицова.
Има едни китайски отвертки - дръжка и се сменят накрайници... Евтинки са, та дали ще свършат работа...
цитирай
9. анонимен - Това важи за почти всички въпроси, прочее :)
20.09.2012 09:39
Хаха, вероятно са риторични, да. Което, впрочем, също е начин да си кажа някакви си мои обсешъни вероятно не съвсем по темата :-)).
А това с китайските отвертки е чудесна идея, така може да се използват и еднократно - за повече хигиена при манипулацията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1809949
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1493
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031