Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2017 14:41 - Слушам, ама вярвам на очите си?
Автор: kolchakova Категория: Политика   
Прочетен: 3276 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 13.11.2017 16:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Възпалих се от "дебилната" история на проф. Иво Христов, а и понеже отдавна имам спор с майка ми на тази тема, и реших да проверя казвал ли е Борисов "лош човешки материал".
Не съм търсила много. Интересно чия е била тази телевизия  ТV2 (https://www.vbox7.com/play:81f4c96b) - определено си има пристрастия. А все пак при толкова шум е важно да се разбере казвал ли е Борисов "ЛОШ човешки материал" или не е казвал.

И така, явява се тази красавица на екрана

image

и произнася:
 

Лидерът на ГЕРБ нарече пенсионерите, ромите и турците  у нас цитирам „лош материал“ и добави, че българите имат продажен манталитет.

Тя цитира! Т.е. повтаря точно неговите думи.

Следва пускане на записа от срещата в Чикаго, а на екрана вървят кадри, които ни помагат да осмислим казаното в цялата му безсрамност:
 

Това е основата на населението в момента: един милион цигани, 700-800 хиляди турци, два милиона и половина пенсионери.

 

image

До тук "балончето" отразява точно думите на тогавашния кмет, кандидат за министър председател. Какво отразяват снимките от фона няма да тълкуваме.

Борисов продължава:

 Е това е срещу ГЕРБ. И вие като избегахте милион и половина...  материалът, който се явява на избори или можеме да избираме като кадри, никак не е голям.

В този миг ние вече гледаме друго балонче:

image

Ако Борисов беше казал такова нещо, нямаше да пропуснат да ни го пуснат. Явно, не е казвал нито "кофти", нито "лош".

Веднага след това Нинова: "Подобни думи, изречени от когото и да е, са цинизъм и обида към българския народ".

 

Кои думи?
Да се уточня. "Човешки материал" е словосъчетание, което дори и да не е много приятно за слуха, съществува отпреди Борисов да иде в Чикаго. Например в История на българитепод редакцията на Димитър Зафиров, издадена 2007 година.

image

 Та за кои думи говори Нинова?

 "Кофти" не е казал. "Лош" не е казал. "Калпав" не е казал. О, да!
И "човешки" не е казал!!!
Но едни опитни хора, едни много обучени и добре платени хора, които знаят, че зрителното възприятие е по-силно от слухавото, са ни помогнали да чуем "кофти". Други с многобройни и дългогодишни повторения са ни помогнали да чуем "лош" и "калпав", без да забелязваме, че го чуваме не от устата на Борисов. И "човешки" са ни уверили, че сме чули.
Това е много гнусно!

Красавицата продължава:

Според Бойко Борисов некачествен човешки материал са и българските пенсионери.

image

 

Това е типичната журналистическа представа за българския пенсионер. Както и да е.

И на фона на тези кадри и на този комикс

image


текат репликите на Борисов:

Пенсионерите, със цялата си глупост, носталгията и младостта ги води, и те си викат: „Едно време на Хаимбоаз какъв проход правихме, имаше един Пешо, еее, какъв беше `убав... Все едно ще се върне пак. Никога няма да се върне младостта. Обаче това си ги води под строй и си гласуват за Станишев.

Да не се впускаме в анализ на текста от "балончето", но е очевидна разликата между това, да е глупаво да се водиш от носталгията си, да е глупаво да гласуваш за Станишев и да си изцяло глупав. Малко нюанси в запетайките, малко пропуски на думи и - воала!

На мога да бъда упрекната, че съм симпатизант на ББ, ама много е гнусно някакви изроди най-нагло да те въртят на малкия си пръст.

И не, за "продажен манталитет" запис също не ни пускат.
 




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. toninabog - Поздрави!
09.11.2017 16:13
Чудесно си се сетила да направиш справка за точно казаните думи.И какво се оказва?Отново се сипят празни обвинения и злоба.Просто времето върви напред и някои ще си останат с носталгията по отминалите партизански времена!
цитирай
2. mar866 - ...
13.11.2017 07:54
Браво! Жалко, че малко хора ще го прочетат това...
Намери се един човек, загрижен за държавата и те ще направят всичко възможно за да го оплюят.
цитирай
3. kolchakova - Уточнение
13.11.2017 16:40
Не коментирам кой колко е загрижен. Установявам безочливата манипулация.
цитирай
4. krumbelosvet - Мерси
11.12.2017 07:19
"Пенсионерите с цялата им глупост". Тия думи авторката ГИ ПИШЕ черно на бяло. С което ДОКАЗВА какъв манталитет има гелберският избирател. Циганите не уважават възрастните - "старец, щъ и.ъ в г.", това е техния манталитет. Аз, първо, допускам ББ да е казал тия думи, защото не са изключение. Той се беше възмутил, че българите вместо да въртят бизнес, трупат депозити. Невежество + лоши чувства. А при посещение в Белоградчик през пролетта, като видял хубавана млада трева ПАК СЕ ВЪЗМУТИ, ЧЕ МЕСТНИТЕ НА ПАСАТ СТАДА. Пак невежество + лоши чувства. Щото за да гледаш животни, пролетната трева не е достатъчна. Тя не винаги става за сено. А, о, изненада, има и зима у нас (лош народ), а животните ядат и през зимата. Стопанинът им трябва да има ЗЕМЕДЕЛСКИ ПЛОЩИ с РАЗЛИЧНИ култури, за да намали вероятността от глад и клане.
И опа, ЦЕНЗУРА от авторката. Така правят любителите на истината. Щото само те я знаят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1814882
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1493
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031