Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2012 17:23 - не-реклама за MADO
Автор: kolchakova Категория: Туризъм   
Прочетен: 10089 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Прочели едни приятели, че в Бургас на "Богориди" било имало турска сладкарница и - хайде, хайде да ходим там.
image

                                                                                                               Снимката е от интернет.

Пък аз бьх ходила вече през юни, няколко дни след като я бяха открили. Сервитьорките - напрегнати, малко безпомощни, като повечето жители на определени региони трудно разбиращи български и недобре обясняващи се на него. Това не е кой знае какво, обаче се започна едно "Искам такъв сладолед" - "Няма" - "Искам онакъв" - "Няма"... А ние не си ги измисляме тези сладоледи от тавана, а ги четем от менюто, в което в началото се разказва на какво неземно място в Турция са пасли тези кози, чието мляко ще ядем в сладоледен вид. Много хубаво меню. Истина е, че и сладоледът, който избрахме на принципа "Добре, дайте каквото има", също беше хубав. Малко стопен, защото поръчахме порция от три топки и порция рязан сладолед., Топките се оказаха веднага на касата, а от там нататък започна една суматоха, едно питане, едно подвикване, едно щуране на момичета, момчета и на някакъв възрастен мъж с вид на управител, като че бяхме поръчали не рязан сладолед, а поне супена лъжица неутрина. Тогава отдадохме всичко на факта, че заведението е току що открито, макар че за цената си нещата биха могли и да прехвръкват мигновено до масите.
Сега за голямо общо съжаление всичко се повтори отново. И това го нямаме. И онова го нямаме. И кадаифа пише, че се сервира с шам фъстък и не помня какво, но всъщност ще ви сервираме само гол кадаиф. Не, и това го нямаме. И това... И накрая пак, добре, дайте каквото има! Оформи се идеята всеки ден сутрин и привечер да отиваме там и след кратко разпитване да им пишем на едно листче какво всъщност имат и да им го оставяме вместо луксозното меню. Така ще се спести много време и на персонала и на клиентите, последните няма да се изнервят и ще оценяват напълно достойнствата на консумираното налично.
От една от лампите висеше флаер с надпис "Турско кафе". Някой отнесено произнесе: "Дали да не си поръчам едно турско кафе..."
Направо рипнах. Нямаше да понеса да чуя, че в турската сладкарница няма и турско кафе!
Та отидоха си приятелите ми разочаровани. Били си представяли ориенталска обстановка, много баклави, саралии и прочее. Е това му е недостатъкът на въображението. Както и на четенето на менюта.
А на другия ден почти симетримно на тази сладкарница от другата страна на главната, на "Фердинандова, намерих:

image

Липсата на ориенталска обстановка не влияе на качеството на баклавата.



Гласувай:
1



1. анонимен - Сиамска котка
13.09.2012 20:05
Те само в България турците могат да се правят на интересни с ориенталски заведения,кадаифи,баклави и т.н.Аз живея в чужбина и страшно ми се яде нещо българско,например печен шаран на фурна с гарнитура от пресни портокали.Или пъстървичка от Доспат.Тук няма речна и езерна риба. :(((
цитирай
2. анонимен - Твърде стоически подход, прочее
20.09.2012 09:37
Възхищавам се на стоицизма ти. Аз не бих повторила посещение в това, хм, заведение, дори не знам дали бих довела първото посещение до естествения му край. Нещо ме гонят нервите напоследък.

Миналата седмица в едно иначе великолепно като качество на храната заведение в Добринище донесоха на простуденото дете светлосива мътилка от сухо мляко и затоплена вода под вид на горещо мляко. И моите, моля ти се, не ми дадоха да укажа на келнера това несъответствие в разбиранията за състава на напитката топло мляко. Да не сме си били разваляли сега настроението. Аз дето винаги съм се смятала за най-смотания човек, когото познавам, внезапно се оказах най-агресивния на масата. Ето така се раждат легендите.
(И да, ще отида пак в заведението в Добринище, защото това с млякото беше единствено изключение, всичко останало беше великолепно, а те нея вечер имаха и сватба и се стрелкаха с опулени очи и развети уши нагоре-надолу; аз нямах намерение да се карам, ами така, благо и отечески да укажа пропуска и да им върна бурдата да си я пият те... Ама не ми дадоха, на!).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1810306
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1493
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031