Постинг
13.09.2012 17:23 -
не-реклама за MADO
Прочели едни приятели, че в Бургас на "Богориди" било имало турска сладкарница и - хайде, хайде да ходим там.
Снимката е от интернет.
Пък аз бьх ходила вече през юни, няколко дни след като я бяха открили. Сервитьорките - напрегнати, малко безпомощни, като повечето жители на определени региони трудно разбиращи български и недобре обясняващи се на него. Това не е кой знае какво, обаче се започна едно "Искам такъв сладолед" - "Няма" - "Искам онакъв" - "Няма"... А ние не си ги измисляме тези сладоледи от тавана, а ги четем от менюто, в което в началото се разказва на какво неземно място в Турция са пасли тези кози, чието мляко ще ядем в сладоледен вид. Много хубаво меню. Истина е, че и сладоледът, който избрахме на принципа "Добре, дайте каквото има", също беше хубав. Малко стопен, защото поръчахме порция от три топки и порция рязан сладолед., Топките се оказаха веднага на касата, а от там нататък започна една суматоха, едно питане, едно подвикване, едно щуране на момичета, момчета и на някакъв възрастен мъж с вид на управител, като че бяхме поръчали не рязан сладолед, а поне супена лъжица неутрина. Тогава отдадохме всичко на факта, че заведението е току що открито, макар че за цената си нещата биха могли и да прехвръкват мигновено до масите.
Сега за голямо общо съжаление всичко се повтори отново. И това го нямаме. И онова го нямаме. И кадаифа пише, че се сервира с шам фъстък и не помня какво, но всъщност ще ви сервираме само гол кадаиф. Не, и това го нямаме. И това... И накрая пак, добре, дайте каквото има! Оформи се идеята всеки ден сутрин и привечер да отиваме там и след кратко разпитване да им пишем на едно листче какво всъщност имат и да им го оставяме вместо луксозното меню. Така ще се спести много време и на персонала и на клиентите, последните няма да се изнервят и ще оценяват напълно достойнствата на консумираното налично.
От една от лампите висеше флаер с надпис "Турско кафе". Някой отнесено произнесе: "Дали да не си поръчам едно турско кафе..."
Направо рипнах. Нямаше да понеса да чуя, че в турската сладкарница няма и турско кафе!
Та отидоха си приятелите ми разочаровани. Били си представяли ориенталска обстановка, много баклави, саралии и прочее. Е това му е недостатъкът на въображението. Както и на четенето на менюта.
А на другия ден почти симетримно на тази сладкарница от другата страна на главната, на "Фердинандова, намерих:
Липсата на ориенталска обстановка не влияе на качеството на баклавата.
Снимката е от интернет.
Пък аз бьх ходила вече през юни, няколко дни след като я бяха открили. Сервитьорките - напрегнати, малко безпомощни, като повечето жители на определени региони трудно разбиращи български и недобре обясняващи се на него. Това не е кой знае какво, обаче се започна едно "Искам такъв сладолед" - "Няма" - "Искам онакъв" - "Няма"... А ние не си ги измисляме тези сладоледи от тавана, а ги четем от менюто, в което в началото се разказва на какво неземно място в Турция са пасли тези кози, чието мляко ще ядем в сладоледен вид. Много хубаво меню. Истина е, че и сладоледът, който избрахме на принципа "Добре, дайте каквото има", също беше хубав. Малко стопен, защото поръчахме порция от три топки и порция рязан сладолед., Топките се оказаха веднага на касата, а от там нататък започна една суматоха, едно питане, едно подвикване, едно щуране на момичета, момчета и на някакъв възрастен мъж с вид на управител, като че бяхме поръчали не рязан сладолед, а поне супена лъжица неутрина. Тогава отдадохме всичко на факта, че заведението е току що открито, макар че за цената си нещата биха могли и да прехвръкват мигновено до масите.
Сега за голямо общо съжаление всичко се повтори отново. И това го нямаме. И онова го нямаме. И кадаифа пише, че се сервира с шам фъстък и не помня какво, но всъщност ще ви сервираме само гол кадаиф. Не, и това го нямаме. И това... И накрая пак, добре, дайте каквото има! Оформи се идеята всеки ден сутрин и привечер да отиваме там и след кратко разпитване да им пишем на едно листче какво всъщност имат и да им го оставяме вместо луксозното меню. Така ще се спести много време и на персонала и на клиентите, последните няма да се изнервят и ще оценяват напълно достойнствата на консумираното налично.
От една от лампите висеше флаер с надпис "Турско кафе". Някой отнесено произнесе: "Дали да не си поръчам едно турско кафе..."
Направо рипнах. Нямаше да понеса да чуя, че в турската сладкарница няма и турско кафе!
Та отидоха си приятелите ми разочаровани. Били си представяли ориенталска обстановка, много баклави, саралии и прочее. Е това му е недостатъкът на въображението. Както и на четенето на менюта.
А на другия ден почти симетримно на тази сладкарница от другата страна на главната, на "Фердинандова, намерих:
Липсата на ориенталска обстановка не влияе на качеството на баклавата.
1.
анонимен -
Сиамска котка
13.09.2012 20:05
13.09.2012 20:05
Те само в България турците могат да се правят на интересни с ориенталски заведения,кадаифи,баклави и т.н.Аз живея в чужбина и страшно ми се яде нещо българско,например печен шаран на фурна с гарнитура от пресни портокали.Или пъстървичка от Доспат.Тук няма речна и езерна риба. :(((
цитирай
2.
анонимен -
Твърде стоически подход, прочее
20.09.2012 09:37
20.09.2012 09:37
Възхищавам се на стоицизма ти. Аз не бих повторила посещение в това, хм, заведение, дори не знам дали бих довела първото посещение до естествения му край. Нещо ме гонят нервите напоследък.
Миналата седмица в едно иначе великолепно като качество на храната заведение в Добринище донесоха на простуденото дете светлосива мътилка от сухо мляко и затоплена вода под вид на горещо мляко. И моите, моля ти се, не ми дадоха да укажа на келнера това несъответствие в разбиранията за състава на напитката топло мляко. Да не сме си били разваляли сега настроението. Аз дето винаги съм се смятала за най-смотания човек, когото познавам, внезапно се оказах най-агресивния на масата. Ето така се раждат легендите.
(И да, ще отида пак в заведението в Добринище, защото това с млякото беше единствено изключение, всичко останало беше великолепно, а те нея вечер имаха и сватба и се стрелкаха с опулени очи и развети уши нагоре-надолу; аз нямах намерение да се карам, ами така, благо и отечески да укажа пропуска и да им върна бурдата да си я пият те... Ама не ми дадоха, на!).
цитирайМиналата седмица в едно иначе великолепно като качество на храната заведение в Добринище донесоха на простуденото дете светлосива мътилка от сухо мляко и затоплена вода под вид на горещо мляко. И моите, моля ти се, не ми дадоха да укажа на келнера това несъответствие в разбиранията за състава на напитката топло мляко. Да не сме си били разваляли сега настроението. Аз дето винаги съм се смятала за най-смотания човек, когото познавам, внезапно се оказах най-агресивния на масата. Ето така се раждат легендите.
(И да, ще отида пак в заведението в Добринище, защото това с млякото беше единствено изключение, всичко останало беше великолепно, а те нея вечер имаха и сватба и се стрелкаха с опулени очи и развети уши нагоре-надолу; аз нямах намерение да се карам, ами така, благо и отечески да укажа пропуска и да им върна бурдата да си я пият те... Ама не ми дадоха, на!).
Търсене
Най-четени
1. radostinalassa
2. zahariada
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. sparotok
9. planinitenabulgaria
10. tota
11. bezistena
12. missana
13. getmans1
14. bosia
2. zahariada
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. sparotok
9. planinitenabulgaria
10. tota
11. bezistena
12. missana
13. getmans1
14. bosia
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. ambroziia
8. vidima
9. bojil
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. ambroziia
8. vidima
9. bojil
10. milena6
Най-активни
1. geraltofrivia
2. sarang
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. rosiela
8. bateico
9. iw69
10. djani
2. sarang
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. rosiela
8. bateico
9. iw69
10. djani
За този блог
Гласове: 1493