Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2011 10:15 - За ползата от преброяването
Автор: kolchakova Категория: Други   
Прочетен: 7721 Коментари: 15 Гласове:
16

Последна промяна: 03.02.2011 10:26


Много ми беше полезно преброяването!

1. Убедих се, че знам абсолютно точно наизуст квадратурата на всичките си помещения. Ремонтите не са отишли напразно! Така добих самочувствие на добър стопанин.

2. Разбрах! Разбрах защо на НСИ й трябва да знае квадратурата на кухнята и сервизните ми помещения.

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/videos/video/111516411-Problemi_i_neyasnoti_okolo_elektronnoto_prebroyavane.html

Който няма търпение да гледа 15 минути, ще му го кажа сбито:

2.1. Защото така се прави по целия свят!
Това ме успокоява, че не само при нас могат да се отправят забележки по повод интелекта. Всеобхватно е.
Ако тази информация не ви е убедила в необходимостта да описвате площта на кухнята, коридорите и банята, ще продължа:
2.2. Понеже по целия свят вадели от общата площ тази на кухнята, банята и коридорите, разделяли останалото на броя обитатели и така получавали полезната площ на човек (това, предполагам, е единствения начин, макар че математиците сигурно имат друго мнение). Така разбрах, че местата, където си готвя, се къпя и прочее, не са ми полезна площ. Успокоително е, че се отнася за целия свят. И че целият свят не се интересува от балконите ми, които по приумица на архитекта са по-големи от сервизните ми помещения. Те, може би, принадлежат към предметите на лукса, които тук деликатно не се броят (яхти, самолети и пр.)

3. Не знам дали е успокоително, но след като видях предните дни с очите си как служителката от НСИ също не можа от първия път да си попълни картата, днес стана безпощадно ясно, че водещите на сутрешния блок са по-глупави от мен (пък аз не съм много умна). Сега вече ще трябва да изгледате репортажа или просто да ми повярвате. Хората, които ни облъчват сутрин и ни формират (?) мнението, са безотговорни и глупави. Безотговорни са, защото можеха да не пълнят ефирното време с неподготвените си шегобийски изпълнения пред лаптопа. А защо са глупави няма да преразказвам, че ще трябва да публикувам стенограма. Съжалявам за което (за това, че са такива). Гледах изпълнение на махленки с манталитет на противни пуберки. Подозирам, че и по теми, в които не съм такъв специалист като при преброяването МИ, нивото им е същото.

Да, знам си аз, че не бива да гледам сутрешни блокове, ама на - подлъгах се, че ще се сдобия с полезна информация. Е, сдобих се де!




Тагове:   преброяване,


Гласувай:
16


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Гледам, още те мъчи това преброяване... :)
03.02.2011 12:15
Някога баща ми (когото съвсем осезаемо идеализирам, откакто го няма, да) казваше, че аргументът "така правят всички" изобщо не е аргумент, и го надцакваше с любимия си контрааргумент:
- Ами ако всички отидат и скочат от десетия етаж, и ти ли ще скочиш?
Нямаше какво да отговоря - прав беше. И днес нямам какво да отговоря. Щото няма да скоча, разбира се. Но много страни и народи явно скачат.

И сто милиарда пъти съм ти казвала да не преувеличаваш! :-)) Т.е. - да не четеш съветски вестници преди обед! Тю, пак сбърках - да не гледаш българска телевизия, бееее! ДА НЕ ГЛЕ-ДАШ БЪЛ-ГАР-СКА ТЕ-ЛЕ-ВИ-ЗИ-Я!

А, и ако имаш усещането, че ти спамя блога с безсъдържателни коментари, кажи, не се стеснявай. :-)


Поздрави, прочее!
цитирай
2. kolchakova - Не, нямам усещането, че ми спамиш. ...
03.02.2011 12:50
Не, нямам усещането, че ми спамиш.
Да, казвала си ми и аз го знам, и затова съм си сложила цифрова и сутрин гледам немски ободрителни блокове. Ама на - чух, че ще е за преброяването и си рекох - ей сега ще се ограмотя. И се оказах права, между другото - наистина получих отговор на вълнуващия ме въпрос за сервизните помещения. Сега търся отговор за приложението на събирателните и разместителни свойства на аритметиката в статистиката. По-просто казано, не можеха ли да ме питат колко е квадратурата на стаите, вместо да събират и да вадят. Ама нейсе. Сигурно така правят всички, вместо да се хвърлят от десетия етаж. Апропо, моите учителки в основното училище казваха "оттука", вместо "от десетия етаж".
И пак да кажа, хич не ми спамиш - ние тук с тебе си чатим :)
цитирай
3. анонимен - Преброяването - преброително, дело на всеки!
04.02.2011 09:13
Добре. :-) Сега обаче и на мен ми стана интересно следното: дали преброителите, като дойдат на прага ни и ние им подадем кодовете, няма да искат да ни пребият?

Снощи и аз като теб надникнах в някаква информационна емисия (трябва да познаваме врага!), където показваха все едни и същи кадри от попълването на електронната карта за преброяване (слагане на чавка в квадратчето пред "жилище частна собственост на физическо лице"), но се опитваха да ме убедят, че различни хора се преброяват патриотически по този начин, за да се спестят държавни средства. Особено умилително беше, когато една млада държавна служителка се преброи (все на този кадър за жилището частна собственост на физическо лице) в обедната си почивка, както ни го натъртиха. Направо сълзи ми избиха на очите от благодарност и възхита. Но! В рамките на този трогателен репортаж се рече, че така се спестявали много пари, защото за вземането на кода преброителят щял да получи 0,80 лв. за мен или за теб примерно, а ако ни бил преброял стандартно, щял да вземе по лев и нещо на човек от преброените, забравих точно колко, но за петима души били седем и шейсет, да речем. Е, аз да съм преброител, ще удрям по един в зъбите на всеки тарикат, който ми подава код от вратата си :-).
цитирай
4. kolchakova - Измаменото камилче или друга полза от гледането на новините
04.02.2011 10:11
Виждаш ли, че има полза от гледането на новините. Аз си мислех, че като се покажа на вратата и им всуна едно листче с код, преброителите ще се зарадват, че съм им намалила обема работа и търкане на хорски дивани. И сега представи си как с тази нагласа си отварям вратата, а отсреща - вместо ответна щастлива усмивка - кисела гримаса... Мноо неловко ш`се получи. А така - излизаш неудобно притеснен, смотолевяш "`звинети", пъхаш листчето и бързо хлопваш вратата. Може дори да потренираме малко да пъхваме листчето бързо през много тесен процеп. Другият вариант е да дадем на преброителя разликата от 0,90 ст. за първия човек и по 1,70 за всички останали от домакинството/семейството. Ей, още не са ми се намерили сили да вникна в тези определения.
Това за обедната почивка и мен ме впечатли много. Лишила се е жената от храна, само за да спести хартия на света и пари на държавата. Молодец женщина! Достойная гражданка!
Не знам дали се забелязва, но все повече ме избива на съветизми. А започнахме с една дълбинна структура, с един умолект! Ама чий?
цитирай
5. анонимен - Хвала на таквизи люде, да!
04.02.2011 10:21
Кой с каквато матрица са му форматирали съзнанието. :-РРР
Съветизмите, впрочем, избиват тогава и само тогава, когато имат почва у нас... тю... така де, когато имат преки референти и просто се самогенерират в промитите ни мозъци. Мога да го докажа с това, че в останалите случаи не се самогенерират. :-)
цитирай
6. анонимен - bg prebroyavane
04.02.2011 22:56
Da kakvo e interesnoto ot cyaloto tova prebroyavane i vuv interes na kogo (statisticheska politiika)na sledvashtoto prebroyavane shte sa po malko i ot 800000 prebroili se bulgari.
цитирай
7. анонимен - Само да добавя лозунга на афиша, ...
07.02.2011 11:23
Само да добавя лозунга на афиша, който явно популяризира преброяването:
"И МЕН МЕ ИМА В ПРЕБРОЯВАНЕТО"
Както виждаме, то имало и екзистенциален смисъл...

Впрочем, драснах няколко злобни старешки реда там, където знаеш.

Хубав ти ден! :-)
цитирай
8. pisatelkata - Така поне ще знаем колко мишока сме ...
14.02.2011 12:11
Така поне ще знаем колко мишока сме останали в мишарника - България!
Н о останалите въпроси си бяха чиста глупост. Кой те издържа? Равносилно на кой ти куса да ядеш?
цитирай
9. gita969 - Лично
15.02.2011 13:40
на мен мие любопитно някой да ознесе информация стистическа за ентическата принадлежност на преброените. И доколкото си спомням вътре в анкетата нямаше позиция ром, аспоред пак статистика 48% от децата в първи клас не са българчета ( е те и ромите са българи).Не че имам нещо против тях. Не ги поставям под общ знаменател А това с полезната площ е от времето на Т. Живков. общинските апартаменти са в квадратура пол. пл.Но за нас в частните регламента е друг. Нали сме "социална" държава.
цитирай
10. petra111222 - откъм "сутрешния блог" ...
15.02.2011 14:09
откъм "сутрешния блог" не разбрах какво те е развълнувало :)), но преброяването и в частност сервизни помещения и кухни си е купон :)))
при мен кухнята /която не се брои/ е една от най-големите ми стаи ... казвам, че е минимум 25 кв.м . :)) ... преброителката отсече - това е много, ще пиша - 20 !!!

цитирай
11. kolchakova - откъм "сутрешния блог" ...
15.02.2011 14:16
petra111222 написа:
откъм "сутрешния блог" не разбрах какво те е развълнувало :)), но преброяването и в частност сервизни помещения и кухни си е купон :)))
при мен кухнята /която не се брои/ е една от най-големите ми стаи ... казвам, че е минимум 25 кв.м . :)) ... преброителката отсече - това е много, ще пиша - 20 !!!


Обожавам преброителки със собствено мнение!!! Можеше да си попълни бланките и на тротоара, а не да ходи да тревожи хората.
цитирай
12. анонимен - Броят си робите
17.02.2011 10:22
Всякакви други приказки за социален статус на населението и прочие други кьорфишеци не важат.Нима мислите, че днес в дивия капитализъм,когато всичко е пари и бизнес, някой го е грижа за вас?
Какво ние спечелихме от преброяването освен че си показахме колко сме голи в пълния смисъл на думата.Крепостни селяни ще си останем до края на дните си.
И да не ми излиза някой тук и да ми говори,че Господ ни е родил свободни!
цитирай
13. kolchakova - за робите
17.02.2011 10:53
В тази връзка предлагам на Администратора да промени името "анонимен" на "свободен анонимен" ;)
цитирай
14. rmim - бях приятно изненадана
17.02.2011 18:10
Наистина бях много приятно изненадана от това колко бързо и лесно ставаше преброяването по интернет.За по-малко от 20 мин.приключих с преброяването на цялото домакинство и то без проблеми.Изненада!!!Е,поне този път приятна!
цитирай
15. анонимен - Ползата
17.02.2011 22:36
ще е за преброителите и контрольорите във вид на финикийски знаци.Като се класираха в това преброяване :родата на цялата общинска администрация, градски библиотеки, общински съветници, хората от Социални грижи и разни партийни креатури и т. н.Много четящи ще кажат , че парите не са кой знае колко.Но можеха да се наемат хора с ценз регистрирани в БТ.И освен всичко имаха наглостта от НСИ да ни обядняват как конфликт на интереси НЯМАЛО.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1814905
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1493
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031