Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2012 13:55 - Мила родна Банка-ДСК
Автор: kolchakova Категория: Други   
Прочетен: 2789 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 22.11.2012 15:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мога да започна с това, че осем месеца питах най-разнообразни хора, седящи пред компютри и опериращи с пари в Банка-ДСК как да сменя един спесимен за сметката на етажната собственост. Всички те ми отговаряха в най-добрия случай, че не знаят, в най-лошия ме пращаха да правя нещо, което в края на краищата се оказваше безполезно, но губещо много време. Най-напиващият отговор беше "Не знам, питайте юрист"!!! всичко това ми изгуби часове от единствения живот. Но няма да се разпростирам на тази тема. Мога само да отбележа, че в същия този клон, в който ми отказаха да ми сменят спесимена, защото сметката не била открита при тях, "едно момче" смени спесимена на другия домоуправител. Засега съм пробвала две момчета от работещите там, знам, че има още едно и го дебна кога ще е на смяна. Да опитам пак.
Обаче не е това темата.
Не е темата и непрекъснатата борба със сайта на Банка-ДСК: да се отвори, да се логнеш, да си провериш транзакциите... Понеже имам служебен допир с други банки, внезапно установих, че, макар и те да са в България, при тях нещата не стоят така.
Както и да е.
Изтича ми дебитната карта. Тя, естествено, е издадена в Овча купел (естественото е, че трябва да е някъде колкото се може по-надалеч от обичайните ми маршрути)  и трябва да отделя около два часа плюс три лева, за да отида да си я подменя. Обаче чух, че можело да си я взема и от удобен на мен клон срещу ПЕТ лева. Известно време мислих. Пет лева е повече от три лева, ама пък ще спестя време. Два лева срещу два часа...
Добре, отивам в клона, който е в мола на "Стамболийски". Там ми казват, че:
1. Трябва да изчакам последната седмица на месеца, когато се издават новите карти.
2. Трябва тогава да отида при тях и да поискам да ми се преиздаде картата, след което да почакам още два-три дни...
Как така да се преиздаде?
Ами така! Не носели картата от онзи клон в този, ами я анулирали и издавали нова!!!
Понеже в мола служителките основно говорят глупости, отидох тази сутрин в друг клон. В осем и половина сутринта. В девет бях на гишето. Обясних какво искам и ми казаха СЪЩОТО. Ама не ми го казаха направо, а първо дълго търсиха и четоха едно писмо. Което не е ново - там каквото и да ги попиташ, първо се запознават с писмата си, а после ти отговарят. Това не ми се случва за първи път (е, за спесимена нямат явно писма). Обаче служителката ми взе картата, въртя я в едната си ръка, докато с другата щракаше по компютъра, внезапно я надупчи с перфоратора и каза, че другата седмица мога да отида и да си взема новата карта. А засега съм без карта. Блокирана е.
Направо си глътнах граматиката. И питам: защо да си взимам картАТА, като всеки път ми дават ДВЕ карти, една виза и една маестро. И нито един път не са ми обяснили защо са две. Всъщност, веднъж една служителка ми каза: "Ми може да ви се прииска да ги ползвате и двете".
И сега направо да тегля чертата:
За да си спестя ходенето до Овча купел и трите лева:
1. Изгубих два часа да разпитвам глупави жени с тежки диалекти как да стане това
2. Останах без карта за поне пет дни
3. Изгорях с пет лева
4. Ако искам да си получа и втората карта, или трябва да повторя горните стъпки, или "някогаж, когато имам път натам" да си я взема от клона в Овча купел, както ме посъветва сръчната и бърза служителка.
Останалото е мълчание....

П.С. Забравих да кажа къде се държат писмата. В един тефтер, сгънати на две. Така че, ако решиш да търсиш някое, започваш да ги вадиш едно по едно, да ги разгъваш, да ги преглеждаш, да ги сгъваш и пак да ги пъхаш в тефтера. А този тефтер не е твой, а на колежката ти, която е по-скоро стажантка. И се намира (тефтерът) някъде между купищата други папки и хартии по нейното бюро, но тя самата (колежката) не е там, за да ти каже къде точно да ровиш, за да го изровиш.



Тагове:   банка-дск,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. photon - Добре де
22.11.2012 14:14
а за чии се занимаваш с тия? Още след пъравта дивотия си тръгваш и приключваш. На някакъв вид мазохизъм ми намирасва тук.
цитирай
2. rummi - честитоооооо!
22.11.2012 15:18
кънгречулейшън! браво! ха така!

ами ти почти имаш две карти!

сега остава да си ги получиш.

е, и да ти се прииска да ги ползваш.

и аз имам две, от друга банка, там такива проблеми няма. приисква ми се да ги ползвам, но в едната няма нищо, а в другата са ми животоспасяващите резерви. така че ако ти потрябва междувременно дребна сума - аз съм человекОТ!
цитирай
3. kolchakova - Точно така!
22.11.2012 15:36
photon написа:
а за чии се занимаваш с тия? Още след пъравта дивотия си тръгваш и приключваш. На някакъв вид мазохизъм ми намирасва тук.

Аз съм някакъв дебелочел скот, който търпи всичко това и търпи и търпи... И все се надявам, че поредната тъпотия е случайна и повече няма да има такива неща... Освен това съм човек на бюро, и този клон в мола много ме устройва с работното си време - всеки ден и до късно вечер. Ама вече - край, започвам постепенно изнасяне от тази банка, от което нея никак няма да я заболи, щото авоарите ми са ню-ню. Жалко.
цитирай
4. kolchakova - Румми,
22.11.2012 15:37
аз, доколкото разбирам, и двете карти са за едната ми единствена дебитна сметка. Просто едната е виза, другата - маестро. Е визата никога не съм я пробвала, тя си седи кротко неизползвана и чака да й дойде времето да я върна. Така че сметката ми е една, а картите - две, ако нещо ми се прииска...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1824357
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1494
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930