Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2014 12:03 - Кажи СТОП на косопада!
Автор: kolchakova Категория: Други   
Прочетен: 4372 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Дали той ще чуе, е втори въпрос. А трети - дали ще послуша.

Повече от година пих прескъпи хапове, предписани от кожната, мазах се с прескъпи мазила и се мих с прескъп шампоан. Да броиш към 500 паднали косъма дневно е много скучно, а да знаеш, че едва ли са само толкова е крайно потискащо.
image

Фризьорката бегло спомена, че някой и говорил за Тривитаминол, който се купувал от зоомагазините.
Продавачката в такъв магазин потвърди, че много го търсели и то не точно притежатели на коне и овце, загрижени за гривите и вълната на животните си.
Позната пък се закле, че веднъж месечно го ползвала вече години наред, а аз с очите си видях, че има коса, от което следва, че Тривитаминолът не води до оплешивяване.
А интернет предложи рецепта.
И започнах два пъти седмично да си правя маска. След половин година не мога да кажа, че пада по-малко, макар че определено така ми се струва, обаче сто процента започна да расте по-бързо. Преди се стрижех на три месеца, сега на два. Полза за фризьорката, от която започна всичко.
А наскоро Моето Любимо Изкопаемо, което поради древността си знае купища полезни работи, ми заяви: "Рициново масло".
И така, сега рецептата ми изглежда по следния начин:

1. 1-2 супени лъжици Тривитаминол
2. 1 с.л. ракия или коняк, или ром...
3. 1 с.л. бадемово масло, но аз ползвам Стимулант за коса на Икаров, защото той е на базата на бадемово масло, обаче съдържа етерични масла и билки
4. 1 с.л. кисело мляко, желателно цедено, за да не започне да се стича след половин час във врата
5. 1 жълтък
6. 1 лъжица Рициново масло, което според мен, макар да го ползвам отскоро, категорично намали, да не кажа прекрати косопада, а освен това прави сместа гъста и така предотвратява стичането на жълти мазни изнервящи поточета


Всичко това се разбърква, втрива се в корените, намазва се по косата, завива се с найлон, връзва се с кърпа. Аз стоя 2-3 часа. Някои били спели така, но те вероятно имат много здрав сън.
Намалих мазането на по веднъж седмично и май растежът се позабави, но пак няма да изкарам три месеца без ножица.

Това е един абсолютно несвойствен за мен пост, но Рициновото масло ме направи толкова щастлива, че не можах да се стърпя.


Тагове:   косопад,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. martiniki - da,
11.09.2014 15:26
за конските витамини знам отдавна, купувала съм, маските са ми горе-долу същите, слагам задължително ракия, за да "отворя" косъма и вече витамина, жълтък, зехтин, виж цега ще взема рициново и като почна да си сядам на косата ще те почерпя;)))
цитирай
2. kolchakova - Хе,
11.09.2014 15:30
На косата можеш да си сядаш и само с конските витамини. Но да имаш на какво да сядаш май ще помогне (пу-пу-пу) рициновото масло.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей!
14.09.2014 20:39
Рициновото масло е известно, рицинът е силна отрова, в малки количества и концентрации изглежда ,че ликвидира и то необратимо, да не се появяват повече, причиняващи косопад микроорганизми
Освен това знам , че възстановява естествения цвят на косата
Като прочетох състава на рецептата, веднага ми стана ясно кой е главният, активен агент-рицинът!
Приятна вечер!
цитирай
4. kolchakova - Допълнение от Изкопаемото
30.09.2014 09:59
Хубаво, че си написала рецептата, така си ни е подръка на всички нас.

Трябва да добавя още, че дори само намазване само с рициново масло няколко часа преди миенето на косата, овързване и затопляне, после безпроблемно се отмива и действително спира косопада. Изпробвано лично на многострадалния ми гръб, хаха, не точно на гърба, разбира се, на главата J. Не непременно трябва да се прави преди всяко измиване, достатъчно е веднъж седмично или веднъж на 10-на дни. Много добре се маже с четка за боя за коса. Леко се затопля преди това, за да се намаже по-лесно, защото е доста гъсто.

Много е хубаво също така човек да си вземе едно пластмасово бурканче с пластмасово капаче (например, от фъстъчено масло, таман ще има повод да го изяде преди това) и преди да си мие косата, да разбърква в него: а) МАЛКО шампоан (примерно около една чаена лъжичка), б) няколко капки от прословутия Тривитаминол или една-две помпички масло от авокадо, последното пак около половин - 3/4 чаена лъжичка) и топла вода в обем два пъти колкото дотук насипаните неща. Затваряш с капачето, разджуркваш, после отиваш и си миеш косата с това. Сипваш в шепа и поне два пъти натъркваш и изплакваш, има достатъчно. Едно че обогатява шампоана, второ че ти спестява свръхдозата шампоан, която неизбежно получаваме, когато го църкаме от шишето директно в шепата или на косата. Също доволно благотворно се отразява.

Виж, това за връщането на естествения цвят на косата чрез мазане с рициново масло, хм, и аз съм го чувала, но поне досега не съм го констатирала, уви. Затова пък припомням още един неизбежен ефект на маслените намазвания и маски: свалят боята от косата. Вече става въпрос на приоритети дали искаме коса на главата или боя на оставащата там коса…
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1814810
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1493
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031