Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2013 13:34 - Последен напън с дограмата
Автор: kolchakova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2358 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.08.2013 14:00


 След "Новата кухня на брат ми" - Новата дограма на сестра му.
Първо старата дограма, която аз, естествено, си обичах. Дървото има съвсем друго излъчване.

image

                                                image

Обаче малко духа. Малко, защото все пак има половин кубик дунапрен, напъхан и налепен къде ли не.

                                     image

А на вратата
                                     image

при по-внимателно вглеждане

                                                             image

се вижда, че ключалките са напълнени с маджун. 
Дограмата я смени същата фирма, но този път само за 3-4 часа и без никакви отрицателни емоции. Всичко си стана перфектно. Естествено, под старата дограма пак изкочи кабел, но ние си го очаквахме.
После решихме, че нямаме психически сили да се гъзурчим и сами да си обръщаме прозорците, извикахме майстор и той ни спести мрачните настроения.

                                  image

В случая искам горещо да препоръчам продаващото се стреч фолио, с което можеш да облепиш всичко, което не можеш да изнесеш при един ремонт. Особено е добре за прозорци.

                                  image

Останалото се покрива с три пласта (кашони, черги и найлони) срещу майстори със замах и така си живееш известно време в среда "а ла Кристо".

                                   image

Малка предистория е, че седмицата преди да започнем да боядисваме (защото все пак си боядисахме сами - никога не съм живяла в къща, която ми е боядисвал някой друг) превеждах сайт за бояджийски инструменти, включително и дълги напоителни инструкции за видове валяци. Но когато в неделя се разхвърляхме за боядисване и аз свалих от тавана един огромен кашон валяци и ванички, които сме използвали за последен път точно преди десет години, се оказа, че нито един валяк не става за нищо, а нито една ваничка не е достатъчно голяма, за да помести единствения новозакупен вялак. Така че цялата неделя мина в много деликатно капане на прескъпата боя върху валяка над един леген за пране и обмазването му с четка. А аз за наказание тичках насам-натам с едно мъничко дунапрененено валяченце и извършвах довършителни работи. Много ми приличаше на историите, които разказват мъжете за казармите - как са ги карали да мерят с кибритена клечка коридорите. Обаче си понесох кръста, защото подходих надменно към продавачката, която ми предложи и валяци, и ванички, и четки, а аз заявих, че си имаме всичко и - хайде от мен да мине - дайте един валяк, който после хвърлих в торбата, без въобще да отбележа колко е голям. За втората ръка следващия ден вече имахме безброй валяци и ванички (които не използвахме, с изключение на една ваничка + вчерашния валяк), но пък не стигна боята, та оттичахме привечер до Бриколаж, което ни отне само два часа. Но всичко това са само дреболийки и те никак не ми помрачиха настроението, защото не забравям ноемврийската си одисея. И все пак е тъпо цяла седмица да се подковаваш теоретично за боядисването и накрая да се... практически. Поуката е - валяците се използват и СЕ ИЗХВЪРЛЯТ! Не се перат, не се пазят.  ИЗХВЪРЛЯТ СЕ! И другата поука е, че не бива да констатираш с какво разполагаш в момента, в който вече си започнал да работиш. Ама това се разбира от само себе си (не от само мене си, обаче).

Та да се върна на темата с опаковането. Употребяваш час-два за облепване с найлони, стреч фолио и тиксо, обаче след приключване на ремонтите дръпваш рязко  (само дебелия найлон от пода внимателно и последно) и отдолу всичко си е чисто. Направо можеш да се нанасяш.


image



                                              image

Моята любима жълта кухня!
image

Сега остана да сложим изолация и зимата може да идва. Може, но да не се чувства длъжна.


Тагове:   дограма,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1825197
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1494
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930