Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2013 16:38 - Няма такова човечество!
Автор: kolchakova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1366 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.12.2013 12:38


 Поради затъналост в безпросвета все повтарях, че човечеството изпращява с всеки изминал ден. Не че не съм чувала за онзи египетски надпис, който отчаяно се тюхка за пропадналостта на младите*. Обаче все си мислех, че процесът на изпращяване се развива. Ама не. Не се развива. Това човечество си е един олигофрен-шизофреник по рождение.

Прочетох „Страхът в западния свят“ на Жан Делюмо. Цялата книга е едно доказателство за нашата безнадеждност. Обаче искам да дам няколко примера от главата за антиюдаизма (искам да уверя всички добронамерени читатели, че не съм еврейка, макар да знам, че няма да ми повярват).

В какво е твърдо уверено западноевропейското християнство през 13-14 век? Това, че не съм сложила кавички,  означава, че цитирам , но почти дословно.

Евреите продължават да искат да убият Бога.За целта посягат на нафората. Ето две истории, доказващи това:

Бедна жена иска пари от лихвар, естествено – евреин. Той й дава, но срещу това тя се причестява, открадва нафора и му я занася. Евреинът удря и промушва нафората. Нафората започва да кърви. Евреинът е екзекутиран, а на мястото на къщата му, където се е случило чудото с кървящата нафора, издигат параклис. Има и масови убийства на евреи в тази връзка.

Тази ми е по-любима: в Брюксел през октомври 1396 откриват кражба на нафора в един параклис. На следващата година обвиняват евреите, че я били съсекли на Разпети петък. Но от нея прокапала кръв и така злодеянието било разкрито. Следват смъртни наказания, издигане на манастир на мястото на синагогата, където светият хляб е бил накълцан с кама, построяване на параклис за неговото (на светия хляб) съхранение. Този съхранен свят хляб спасил два века по-късно Брюксел от чумата.

И така, според Църквата профанацията на нафората е сред любимите бойни средства на войнстващия юдаизъм.

Аз лично съм изключително запленена от картината на подскачащи върху нафората евреи, които на всичкото отгоре я мушкат с кама. В някои варианти я замерят и с камъни, което допълнително ме впечатлява.

Още по-силни са историите с ритуалните убийства.

Намерят ли труп на християнин, християните се втурвали да избиват евреи. И даже папата не можел да ги спре. 

Нищо по-закономерно от това, евреите ритуално да избиват деца. 

Например през 1475 в Тренто се вихри проповедник, който предупреждава християните за ритуалните убийства на деца, които евреите обикновено вършели през Страстната седмица. И ето че на Светия вторник едно дете на две годинки и четири месеца на име Симона изчезва, сетне е намерено удавено. Всички евреи в града са арестувани. Деветима се признават за виновни и са екзекутирани. Пропуснах да кажа, че преди това са изтезавани.  Другите са прогонени. Папа Сикст ІV пише, че липсват доказателства за обвинението и забранява да се издига в култ умрялото дете. Обаче през 1582 Симоне от Трента е провъзгласен за блажен.

 image

А през 1490 в селцето Ла Гуардия година обвинили евреите, че са разпънали на кръст християнско дете, разкъсали са плътта му и после са смесили сърцето му с осветена нафора. С тази смес заговорниците се надявали да унищожат християнската религия. След изтезанията всички обвиняеми без един си признават. Тяло на дете не е открито, и име няма, но… Оттогава Испания почита „СВЕТОТО ДЕТЕ ОТ ЛА ГУАРДИЯ“.

image

Да го повторим пак, за да усетим добре вкуса: „СВЕТОТО ДЕТЕ ОТ ЛА ГУАРДИЯ“.

Не по-малко забавни истории могат да се прочетат и за преследването на жени (за вещиците е отделно).

Чудно човечество! Чудно!

И се сещам за онзи от „Пътеводител на галактическия стопаджия“, дето се беше посветил на това, да отиде и лично да обиди всеки индивид.

Освен това в мен започва да се разразява феминизъм. Ами всичките тия глупости горе, както и всички други, за които мога да се сетя, ги дължим все на мъже. За жените не може да се каже кай знае какво лошо, понеже не им е била дадена възможност да се развихрят. От мъжете.


_____________________________________
* Твърдят, че това бил най-старият запазен египетски надпис и че гласял: “Накъде върви светът. Младите не слушат старите и всеки иска да напише книга.”

 



Тагове:   човечество,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1816381
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1493
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031