Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2010 16:24 - "Къпането забранено" и треперещите общински чукове
Автор: kolchakova Категория: Политика   
Прочетен: 3113 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 14.07.2010 17:02



Чудя се откъде се взе това потресно натегачество на общинските служители. Журналисти снимаха деца, които се заливат с вода във фонтаните на НДК. "Безконтролно", както казаха. Журналистите са ясни - те търсят с какво да си запълнят времето. Общината обаче се разтресе от неидентифициран страх и веднага предприе мерки. По-малко от месец след репортажа БНТ излезе с бравурно съобщение, че - ура! - по всичките 13 фонтана са сложени табели, че къпането е забранено (а веднага след това -друг репортаж за жегите в Западна Европа с кадри от къпещи се западноевропейци). Чухме  обяснението на Иво Пенев - началник на отдел "Контрол по рекламата" в Столичния инспекторат е, че фонтаните са безопасни, но всъщност са опасни, защото децата се организарт във Фейсбук. Точен цитат: " Всички 13 фонтана са безопасни, няма ток в тях, но честите влизания на деца в горещите дни в София ни накараха да предпиремем тези действия, защото децата се организират дори във Фейсбук, а това крие опасности." (http://bnt.bg/bg/news/view/32711/bezopasni_li_sa_fontanite_v_sofija)

Значи имам предложение към чугунените чукове от общината: ЗАКРИЙТЕ ФЕЙСБУК! И престанете да загрозявате София с нискочелите си табели!
Харесва ли ви това?

image

А погледнато от тази страна?
image

За какво се слагат фонтани? За красота, просто казано. Да се отваря душата, да се възвисява, та белким станем по-добри! Точно сме се абстрахирали от залепените по первазите полуостъргани листчета, преглътнали сме олятите с вода плочки наоколо, разтворили сме сърцата си и:

image

Къпеща се табела!

Точно се отпуснеш наивно, поемеш радостно дъх в този оазис и - бух! - най-коварно една табела в душата! Като че ли са много работите, които може!

Ей, треперушковци от общината! Мислите ли, че заради един репортаж на bТВ Бойко Борисов ще дойде да ви напердаши? Вилнеещите лошо възпитани деца не се оправят с такива табели. Нещо за нарушаване на обществения ред и органи на реда нямаше ли някъде? Нещо за някакви родители?  

От кого се страхувате? За какво се страхувате? Хем не ви стиска да предприемете законови мерки срещу вилнеещите пубери, хем искате да се отчетете, че сте направили нещо! Направили сте едно позорище. Поне да бяхте почистили тоя камък, в който сте вдянали творението си.

Ами онзи злощастен фонтан на площад Славейков? Ако се боите, че отварянето му ще се възприеме като кощунство към паметта на загиналото момче или ако не виждате начин да спрете тока в него - срутете го! Няма какво да стои там като паметник на малоумието, безотговорността и беззаконието! Или издигнете подобни пирамиди по десетките други места из София, където са загинали хора заради нечия безотговорност. Сещам се за едно място съвсем наблизо - по посока Съдебната палата.

Отчитате дейност. Измивате си ръцете. Ама мисля, че освен къпането, и миенето на ръце трябва да е забранено.





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rummi - освен миенето на ръце да се забрани
14.07.2010 17:11
и ясенето на леща! аз казах!

поздрави за поста!
цитирай
2. krassko - Ние си знаем, че е забранено,
14.07.2010 18:23
Това е за тези от селата. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1814844
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1493
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031