Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2011 13:06 - Радост и успокоение за напусналите
Автор: kolchakova Категория: Политика   
Прочетен: 4344 Коментари: 9 Гласове:
2

Последна промяна: 16.06.2011 17:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От половин година се боря с фирма, нанесла се в нарушение на законите в кооперацията ни.
Усетих, че нещата се закучват и започнах да търся адвокат.  Адвокатите се делят на две групи.
Едните казват:
- Ама защо да ви взимам пари? Мното е просто. Прочетете си закона, и го следвайте. Не, не, хубаво си го прочетете, то там си пише какво да направите. Пишете жалби до общината и тя идва и маха фирмата.
Другите казват:
- Ама защо да ви взимам пари? Нищо не може да се направи. Не, не! Нито община, нито ДНСК, нито МВР... Нищо не може да се направи, само ще си дадете парите.

И така, вчера с връзки се добрах до шеф в общината, който с връзки да направи така, че кристално написания текст в закона да се спази. Много снажен, представителен мъж на средна възраст, добронамерен, но назидателен. Шефски кабинет. Не знам защо пълен с купчини вестник, печатан на хартия с цвят "пепел от рози" и списания "9 месеца".
Какво разбрах от срещата с него:

1. Защо чета закони, като ние живеем в България.
2. Да не би да очаквам, че някой в тази община за 300 лв заплата ще седне и да работи. Той самият се надява днес повече никой да не го безпокои, пък не дай си боже някой лист да му се появи на бюрото. (Подчертавам, че изобщо не е ставало дума за допълнително финансово стимулиране и компенсиране на ниските заплати от моя страна)
3. Жалбите ми не са написани добре, основно защото ги няма ЕГН-тата на нарушителите (всъщност, единствената ми полза от това посещение може да се окаже, че разбрах начина да се сдобия с тези ЕГН-та).
4. Отговорите на юристите на общината също са написани зле и аз, ако искам, мога да ги съдя. Хич не било политически правилно това от тяхна страна, да пишат такива витиевати отговори. Щял да им обърне внимание, че много си личало, как не им се работи. И да ги попита как да стане така, че другия път да се жалвам  по-правилно. (От тук може да излезе втора полза).
5. Аз като съм си купувала апартамент, съм знаела, че това е жилищно-етажна собственост и там живеят много хора и всеки си прави каквото си иска.
6. В тази държава единствено съдът работел както трябва. Винаги, когато имало пропуски в общинските актове, той им ги отменял.
7. Няма никакво доказателство, че това на етажа ни е фирма. Нищо не мога да направя, докато аз лично не докажа, че това е фирма. Да, влезли са от общината на проверка, да, вътре имало разни папки и бюра, ама това не било никакво доказателство (твърдението е на влезлите на проверка). Трябвало да ПРОНИКНА лично или чрез подставено лице в офиса и да се сдобия с фискален бон, на който да е изписан точно нашия адрес като адрес на фирмата. Иначе това не е фирма.
8. Пак ще се чуем в края на месеца, за да разбера как всеки ден да пускам юридически издържана жалба за нарушаване на обществения ред и общината да ги глобява, пък те да обжалват в съда, пък съдът да даде заповед за влизане в офиса и така да се докаже, че това е офис (това малко не ми се връзва със седма точка).
9. Твърдя, че чух точно това и нищо друго.

И така, към всички, напуснали БГ: четете и не съжалявайте. Написах този пост, за да ви успокоя, ако нещо като носталгия се е промъкнало у вас. Няма място за такива сантименти. Казвам ви го като човек, който 15 години се бори за промени в образованието, предаде се поради физическа немощ и се посвети на четенето на Закона за устройство на територията и Закона за управление на етажната собственост. Прочее, няма такива закони.



Тагове:   патриотизъм,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. valsodar - Странно, ЕГН-то не спадаше ли, към ...
15.06.2011 13:49
Странно, ЕГН-то не спадаше ли, към защитените лични данни, че да ти го искат и него в жалбата?
цитирай
2. kolchakova - Оказва се, че не
15.06.2011 14:00
Може да се намери на куп места в интернет. Странното е, че го искат от мен - частното лице. ДЪРЖАВАТА с всичките й механизми не може да го намери, чака го от мен.
цитирай
3. valsodar - С две думи, това си е умишлено зал...
15.06.2011 14:28
С две думи, това си е умишлено заложен капан, за да не приемат молбата ти, а да си отворят нови корупционни пътечки към тях.
цитирай
4. kolchakova - Не моята жалба лично,
15.06.2011 14:36
това въобще е обречена кауза, да вървиш по законите. И или не са искали подкуп, или аз не съм могла да го предложа, но за пари дума не е ставало.
цитирай
5. rummi - можеш да станеш клиент на фирмата,
15.06.2011 23:34
да си купиш нещо и да се сдобиеш с фискален бон.

цитирай
6. kolchakova - Само че
16.06.2011 10:01
ще трябва да си пусна брада и мустаци, за да не ме познаят. И ако след това се окаже, както и предполагам, че нямат касов апарат, само дето няма да съм се бръснала толкова време!
цитирай
7. rummi - хм, дааааааа....
16.06.2011 10:15
ако нямат фирма, как ще докажеш, че не са фирма...

въпроси, въпроси...
цитирай
8. kolchakova - Горе-долу...
16.06.2011 10:26
По-скоро, понеже имат фирма, като са там, как да докажа, че са там, като никой не иска да дойде и да види по време на бурната им товаро-разтоварна дейност рано сутрин. Някак си полицията отговаряла до 5 сутринта за нарушенията на обществения ред, а общината работела от 8:30 сутрин, пък те буйстват между 6:30 и 8:30. Да се знае: това е мъртво време за държавата. Кой каквото има да го прави - тогава да е.
цитирай
9. kolchakova - Росица:
16.06.2011 16:33
az kakvo ti razpravjam,BORBA ILI BJAGSTVO TOVA SA DVATAna4ina ,borihme se,borihme se,glavite si s4upihme ,rogata si iztapihme,sili ne ni ostanaha da napravim nito kra4ka pove4e,zatova,BJAGAJTE I SE SPASJAVAJTE,rodinata ne ni iska,tja iska da ni zatrie o4evidno,po -dobre tuka da sluguvam,otkolkoto da se primirjavam s taja beznadejdna duhovna mizerija
Petar dade primer s ewreite prez wojnata,paljat im magazinite,te 4akat,paljat im kastite,te pak 4akat,tolkova mnogo preduprejdenija sa polu4ili i nakraja,ajde v lagerite,da 4akame dokato vidim koj ste pobedi li,nie si znaem,njama da sme nie,jasno e koi sa pobeditelite v toja zemen raj,ami bjagajte kra4enca da bjagame,pone malko da se opitame da pojiveem 4ov4shki i spokojno i v tvoja slu4aj borbata e bezsmislena-BJAGAJ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1825966
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1494
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930