Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2012 13:26 - Хем нагъзени, хем с вързани гащи
Автор: kolchakova Категория: Политика   
Прочетен: 5695 Коментари: 10 Гласове:
6

Последна промяна: 02.07.2012 13:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нещо съвсем се обърках.
По някаква причина, която съвсем не мога да отгатна, но никак не вярвам да е от грижа за здравето ми, ни забраниха да пушим на обществени места. Не че пуша, но не ми дава мира подозранието, че просто ни пробват докъде можем да позволим да ни се качат на главите. Не забраняват цигарите. Не забраняват тютюнопроизводството. После ще ни турят и чипове. Преди това сигурно ще ни забранят да пушим и вкъщи. Чакам с нетърпение да забранят и алкохола. За него съм убедена, че е много вреден за околните. Та така - нагъзихме се, само не мога да отгатна пред кого.
Това беше просто въведение, но все пак отбелязвам, че ако пушачите бяха единни, щяха да протестират например така: един месец спират да пушат. Или пушат само купени в чужбина цигари. Не купуват в БГ. Не влизат в заведения. Не купуват и алкохол. Живеят здравословно съвсем според огромното желание на грижовните управляващи. Дали ще е доволна държавата от това?
Това беше само въведение, но все пак отбелязвам, че пушачите не протестират. Както и никой не протестира слещу дивотиите с техническите паспорти, но това е толкова дълга тема, че не й е тук мястото.
Следва изложението.
Тези дни се къпах на бургаския плаж. Същия този, дето общината се хвали, че сама си го поддържа. Добре го поддържа. Което е истина, истина е. Обаче има спасители. Които не спират да свирят. Просто НЕ СПИРАТ. Даже по някой път се събират по трима да свирят едновременно. Някой им казва какво флагче да сложат, те го слагат и после започват да свирят. Аз съм израсла на този плаж, а и доста по-навътре във водата, горе долу знам на какво море какъв цвят флагче и защо се слага. Тези спасители просто искаха никой никога да не е във водата. Щото за да си нямат неприятности. Щото да не им се карат и да не ги вадят после на телевизора и да ги разследват "кой е виновен".  Аз си реших проблема - отидох да се къпя на място, което общината не охранява. Не защото искам да плувам до Одеса, а защото искам да не ме надзирават. И както при пушенето - никой не протестира, че го държат във вода до глезените. Например така: надигат се всички плажуващи и излизат от плажа. А? Всички ли мислим, че няма да стане?
Това беше за загрявка.
А сега - основното. Вечерта на 30. юни, преди енигматичния за мен Джулая Морнинг по бургаската телевизия Спасителната служба ми заявява, че ЗАБРАНЯВА КЪПАНЕТО тази нощ и благодари на общинските власти за съдействието. Че ще има четирима спасители, които ЩЕ ПАЗЯТ забраната да не се нарушава. Че ще опънат и ленти по брега. И подробно обясниха, как е в интерес на нашето здраве и живот да ни ЗАБРАНЯТ КЪПАНЕТО на бургаския плаж. Ами сигурно никой не се е къпал, но са ходили там, защото на другия ден имаше репортаж, в който някакви хора еуфорично обясняваха, какъв СИМВОЛ НА СВОБОДАТА е въпросният Джулая Морнинг за хората от нашето поколение и как младите не го разбират това, но е хубаво, че и те са там, и какво е усещането... и...
Ей, Нашето поколение, забраниха ви къпането в морето. Това не го ли забелязахте. Свободолюбивите, ало! Слагат ви жълто флагче на половин бал не-мъртво вълнение и не ви дават да влезете на повече от три метра от брега. Карат ви да клечите на плиткото като хипопотами.  Карат ви да пушите по къщите си, където са децата ви, и по тротоарите като прост... манг... като не знам какви.
Това на никого ли не прави впечатление? Едни нагъзени слагачи си връзват гащите, да не ги онодят по-висшестоящите.
И някак се изхитрят в това положение и облекло да ни онождат нас. Това на никого ли не прави впечатление? Никой ли не забелязва, че не живеем във вестниците?


Тагове:   забрани,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Това е свободата Санчо, виж с радост ...
02.07.2012 13:56
Това е свободата Санчо, виж с радост утрешния ден - какво ни чака. Същите лекета искаха да забранят и да си пушим в колите покрай забраната за използване на GSM-и. Държавни институции се опитват да налагат модел на поведение и как да си отглеждаме децата. Градове като Варна превърнаха в средище на курортни комплекси + кварталче за богати + цял град-ГЕТО което да ги обслужва.
цитирай
2. kolchakova - Отделна тема е
02.07.2012 14:08
как се опитват да ни накарат да си отглеждаме децата по не знам си какъв начин. В това отношение е много интересен опитът на някои скандинавски страни. От този опит ме лазят тръпки. И нищо, не протестират скандинавците. И американците май си имат служби, които могат да им отнемат децата... Служби... Служби... Чиновници... Хуманоиди... Впрочем, без първите пет букви, ама не знам с какво да ги заместя.
цитирай
3. mihala - Не мислете друзя или ако мислите ...
02.07.2012 14:22
Не мислете друзя или ако мислите само на ум, защото ни изследват-беше на ниво земя, а сега и на ниво космос.Тъп народ, който мисли,че е Бог и че другите не виждат.Видьов ден е близо и да не мислят,че ще го избегнат.И с тази уморена Юлия искат да ни върнат към поклонение на слънцето.Който ходи там да си гледа изгрев, а не Юлия.Поздрав за постинга.
цитирай
4. kass - kolchakova
02.07.2012 16:29
Знаеш ли, аз съм пушач. Пряко ме засяга новата наредба. Исках и дори изказах на няколко пъти своето възмущение от строгостта на закона. И все още смятам, че е краен. Но веднъж изслушах един непушач. Той ми разказа как пушача няма етика, елементарно възпитание да попита пуши ли се в колата му, или в офиса му, или в дома му... или където там го е поканил... Простичко е да попиташ, дори едва ли биха му отказали да запали цигара, но не... не пита... защото не вижда, че има хора които не пушат, не знае, че същите тези хора си проветряват домовете с дни след като си тръгнат от гостуването им у тях, не може да си представи колко е чувствителен носа на непушача към миризмата на пепелник и т.н. и т.н.... И тогава се замислих. Помислих си колко много ме дразнят нетрезвите хора, как се лигавят и фъфлят, колко са досадни с дърдоренето си и колко са неадекватни...
Ами ако непрекъснато живея в такава среда???
И сега пак пуша, но се съобразявам. И в морето ще вляза когато е разрешено...
Поздрави!
цитирай
5. kolchakova - Kass
02.07.2012 16:46
Има всякакви нахални хора. Някои пушат не на място. Други пърдят не на място. Други пият и не само фъфлят, ами и бият, за което пък никъде няма място. Все повече стават онези, които си крещят по мобилните телефони в градския транспорт, в парка, дори в киното... Всичко това е нарушаване на чуждите права и аз не го защитавам. Също така съм най-върлия противник на неспазването на закона за движението по пътищата. Защото това неспазване всеки миг поставя под угроза правото ми на живот и добро здраве. Много повече от тютюнопушенето. Обаче е лицемерно някой да се грижи за здравето ми, а да продължава да подкрепя производството на цигари, защото носят пари в хазната. Ако държавата се грижеше само за здравето на непушачите, какво пречеше да остави заведения или съответно "обезопасени" помещения за пушачите? Да си се тровят там. Но тя не го прави. Тя се грижи за парите на Здравната каса. Но все пак прибира акцизи за тютюна. Това е лицемерие и един ден ще стане ясно какво се крие зад него. Не ми се вярва да е само уникална глупост.
А колкото до морето. Морето е като планината. И като въздуха. То ни принадлежи. В морето Е РАЗРЕШЕНО да се влиза. Както е разрешено да се ходи в планината. Както все още е допустимо да се диша. Въпреки всички мутри и бетон. В тази тема няма да се разпростирам. Обаче има ПРАВИЛНИК ЗА ВОДНОСПАСИТЕЛНАТА ДЕЙНОСТ И ОБЕЗОПАСЯВАНЕТО НА ВОДНИТЕ ПЛОЩИ и разни други нормативни документи. Там пише на колко метра и на каква дълбочина се слагат шамандурите и за какво служат. Също и какво се прави при жълт флаг. Достатъчно е да се спазват тези документи, а не презастраховащи се ...лизци да правят каквото си искат, за да не се затрудняват с носене на отговорност. Още по-добре щеше да е да се възпитат хората да се отнасят с уважение към морето. Както и към закона за движение по пътищата. Но това е в областта на фантастиката.
И не на последно място - свободолюбието не се изчерпва, а и въобще не се отнася до Джулая Морнинг. Така че, посрещащите слънцето на първи юли - свийте този байрак и си приберете боклуците от плажа.
цитирай
6. kass - kolchakova
03.07.2012 10:28
Напълно съм съгласна и е точно така. Дори да не ограничат производството на цигарите, могат да ограничат вредните съставки в тях като катрана например. Има тютюн и тютюн, единия с дъх на ванилия или какао - другия с дъх на лайна... Но ние в България пушим нискокачествен тютюн, пием нискокачествен алкохол, ползваме нискокачествени услуги и като няма как да се ограничат от икономическа гледна точка, най-добре е да забранят... Като в онзи случай с влака, който се запали... просто забраниха да се пуши във влаковете, само дето те не спряха да горят дори след забраната, понеже проблема не идваше от запалена цигара, а от остарели електрически инсталации...
Но мисълта ми беше, че ако бяхме възпитани хора, ако се съобразявахме и спазвахме правото на другите, ако сами носехме отговорност за действията си, вместо да обвиняваме другите... тогава... може би... непушачите щяха да подкрепят пушачите, вместо да ги залеят с вълна от обидни реплики... Пешеходците щяха да спазват правилата не по-малко от шофьорите и т.н. и т.н. ...
Поздрави!
цитирай
7. анонимен - Адмирации за поста! Като чуя, че ...
03.07.2012 11:24
Адмирации за поста!
Като чуя, че някой се загрижил за здравето ми, за парите ми, за децата ми ама толкова се е загрижил, че яко подплатява грижите си със закони, правилници, наредби да знаеш хич не му вярвам.
цитирай
8. imbe - ха....
03.07.2012 11:49
ха сега де .... ! ? http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
9. анонимен - Съмнявам се, че гащите са вързани. . ...
03.07.2012 11:59
Съмнявам се, че гащите са вързани...
цитирай
10. анонимен - не бойте се, деца!
03.07.2012 12:02
Нагъзването е повсеместно! Нема лабаво.. Ще живеем по 300 години, ще се пенсионираме на 280. Дупе да ни е яко.. Давайте закурим как на фронте :))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1821155
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1494
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930