Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2012 13:25 - Поредният общински интелектуален дефицит - паркирането в центъра
Автор: kolchakova Категория: Политика   
Прочетен: 948 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.08.2012 09:28


Вече знам от личен опит, че госпожа Фандъкова може и да не отговори по същество на конкретен въпрос. Но все пак много ми се иска някак да узная:

1. Какво ТОЧНО се цели с високите такси за жителите на центъра и с условието да си едновременно собственик на жилището и на колата?

2. Ако имаш неблагоразумието да живееш в центъра без да си собственик на жилището, къде ще си държиш колата, на която пък имаш неблагоразумието да си собственик?

3. Какви ТОЧНО мерки са взети за понижаване на престъпността в столицата, в т.ч. кражбите на коли, драскането им, пукането на гуми и всичко друго, което едни мили хора могат да направят, ако не им хареса, че неизвестен човек си паркира колата пред техните жилища, които имат лукса да не са в центъра? Най-вече биха ме убедили КОНКРЕТНИ (с име и телефон за връзка) примери на това, как са открили и наказали престъпника.

3. Има ли за цел общината да изсели неплатежоспособните хора от центъра на града и ако да, кой, мисли тя, че ще изкупи апартаментите? Смята ли общината, че новите собственици ще бъдат богати хора без леки коли? Смята ли общината, че богатите хора ще изкупят жилищата в центъра в съдружия, за да може всеки живущ вече да е и събственик на жилището? Смята ли общината, че богатите хора ще отидат да живеят в центъра, а всичките им коли ще се водят само на едно лице, собственик на жилището?

4. Как гледа общината на хипотезата, че центърът ще опустее, защото богатите хора НЕ ЖИВЕЯТ НА ПОПА? А как гледа общината на хипотезата в тези жилища да се населят обитателите на гетата?

Най-много ме интересува отговърт на следния въпрос:

КАКЪВ ТОЧНО ПРОБЛЕМ ЩЕ СЕ РЕШИ, АКО ВСИЧКИ КОЛИ В ЦЕНТЪРА ПРИНАДЛЕЖАТ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЖИЛИЩАТА И ТЕ СИ ПЛАТЯТ БЕЗБОЖНИТЕ ТАКСИ??? ЩЕ СЕ РЕШИ ЛИ ПРОБЛЕМЪТ С ПАРКИРАНЕТО?
Пак питам:
ЩЕ СЕ РЕШИ ЛИ ПРОБЛЕМЪТ С ПАРКИРАНЕТО?
Или всъщност не е това целта?

П.С.

О, да имам още неизяснени въпроси:
1. Продължава ли в наше време колата да се счита за лукс?
2. Ама толкова много добре ли ни е развит градският и особено таксиметровият транспорт и толкова ли последният е много достъпен, та да можем да се лишим от коли?
3. Няма ли нещо смущаващо в това всеки път, когато ти потрябва колата, да ходиш не знам къде да я взимаш, да се връщаш с нея, да плащаш синя/зелена зона, да си товариш багажа или хората или каквото там се налага, а при връщането да повтаряш същото в обратен ред?
4. Не се ли прави това само за да се освободи място за платените паркирания - т.е. общината си осигурява търговска площ?

И ме запленява идеята да си плащам, за да ми строят обществени ПЛАТЕНИ паркинзи!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1816120
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1493
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031