Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2012 14:24 - Да продължаваме да не протестираме
Автор: kolchakova Категория: Политика   
Прочетен: 5063 Коментари: 12 Гласове:
11

Последна промяна: 27.06.2013 10:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Аз така си ги представям нещата:
Събират се едни кофти хора и правят заговор:
- Я да проверим, - казват едни - тия колко ще траят.
- Ааа, много, - уверяват други.
- Много, ама да видим все пак колко, - казват първите.
- Ами да пробваме, - казват другите. - непример... например... я да подкрепим инициативата за премахването на крушките с нажежаемата жичка. То и да искаме май не можем да протестираме, ама ние и не искаме. Долу нажежаемата жичка!

И жичката отиде долу безмълвно и без никакъв интерес от страна на потърпевшите. Които не попитаха това новото чудо добро ли е за очите (ама то на нас крушки не ни и трябват, ние си гледаме само в мониторите и в телевизорите). Нито пък е интересно дали тази нова супер икономична крушка ще се унищожава също така супер икономично. Нито какво ще си слагаме по входовете, дето релетата си искат старите крушки. Нито пък е интересно като трябва толкова много да пестим ток, какво правим с рекламите по улиците? Ало, Европата, за твоите реклами става дума. И за тези на Америката. Може ли България да опази планетата?

- Да бе! - констатират едните. - Никой не рипа. Я сега да... да забраним найлоновите торбички.

И ги забраниха. Разбрах колко мъчително безкрайно се разгражда този гаден найлон. Ама не разбрах това важи ли за опаковките от чипсове, снаксове, фафли, за кофичките от кисело мляко и особено за дъвките, които покриват тротоарите с милиони. Не разбрах и сега в какво ще ми продават гроздето и сиренето. В хартиени кесии? Дърветата растат по-бързо отколкото се разлага найлона. И много по-лесно, отколкото да се измисли начин торбичките да се събират и преработват. Тук имаше леко приритване от страна на икономически заинтересованите производители. Ама съвсем лекинко. И поредното лицемерие - сега всичко се слага пак в същите торбички, но без дръжки. Вероятно само дръжките не се разлагат. Забелязвам, че броят торбички вкъщи драстично нарастна.

- Ааа, още може, - констатираха кофти хората. - Айде сега да забраним пушенето навсякъде. Защото е много вредно за здравето.

Ама не забраниха производството на тютюн, нито на цигари, нито продажбата им. И според мен това е най-яркият пример за лицемерие и най-яркото доказателство, че просто ни пробват докъде можем да понесем да ни посягат на свободите, удобствата и щастието. Сигурно има и някакви други много дълбоки причини за тази забрана, обаче те са в областите на най-тайната конспирация и ще излязат наяве след сто години. Не може да ги няма, като гледам как немукаетно работи вече приватизираният Булгартабак - все едно основната му задача е да изчезне.
Тук малко пушачи и малко собственици на заведения поприритаха. Ама пушачите са гадни и смрадливи хора, пък собствениците на заведения са също толкова гадни капиталисти. За какво да ги подкрепяме.

- Бре! - зарадваха се кофти хората. - Я да въведем бързо едно ново зониране на София и да съберем едни пари.

Много ясно, че който не живее в центъра, не протестира. На него не му стига мисълта до идеята, че това зониране рано или късно ще се качи до Черни връх, много преди градския транспорт, впрочем. С особено напиващия довод, че улиците са на всички, и затова живеещите в центъра не бива да си паркират там безплатно колите. А улиците в Люлин не са ли на всички? А къде са ми удобните и безплатни паркинги? Няма ги, както ги няма и удобните крушки, удобните торбички за пазаруване... Сто-двеста смешници подскачат пред общината, ама другите нямат нищо против да си плащат, защото не се сещат, че това е само стъпка към затягането на примката. Или пък са много потънали в мисли как да си осветяват жилището без да окьоравеят и в какво да си носят доматите. Това също отнема част от и без това оскъдния ни мозъчен капацитет.

Кофти хората вече знаят, че търпим. Много. И сега защо да не обложат и влоговете с десятък? Кой ще ги спре? Никой. Много ясно!

Да не забравяме, че така е на Запад.

Ало, кофти хора, ние не сме на Запад!!! Никак даже не сме на Запад. Ние не сме в никоя посока.

Всъщност, вие явно го знаете отлично.


Тагове:   десятък,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Много, ама много ви е къса паметта, миличка!
11.10.2012 14:51
Ние с протести свалихме цели две правителства- нещо което е немислимо във вашия Запад, който, за разлика от нас, се движи все надолу и надолу. Докато ние, от една фалирала страна, се превърнахме в Балкански лидер и образец за ЕС!
цитирай
2. kolchakova - В такъв случай се успокоявам!
11.10.2012 15:40
И си лягам.
цитирай
3. анонимен - Повечето хора не подценяват като ...
11.10.2012 16:14
Повечето хора не подценяват като тебе, кофти хората и затова си траят.
И изобщо не става дума за цигари, торбички и пр.
цитирай
4. kolchakova - Колко съм била заблудена!
11.10.2012 16:26
Мислех, че става дума за цигари и торбички. И за крушки.
цитирай
5. анонимен - къса памет... подценява... леле мале
11.10.2012 18:07
Дойдох, прочетох и таман реших да се изкажа и аз, но няма да мога да достигна досегашните коментари по неадекватност, затова се оттеглям. Ти знаеш къде :-)).
цитирай
6. x2012x - Трябва на всички един Сталин
11.10.2012 20:41
Освободил всички затворници Сталин и ги хвърлил на фронта . Ако вървят напред може и да живеят , могат и да умрат , но ако тръгне някои назад да бяга задължително куршума . Така и сега ... Въпроса е искате ли да живеете ? Щото може и за един миг цяла България да отиде в отвъдното ...и това е един от възможните варианти за близкото бъдеще...
цитирай
7. анонимен - заблудена....ами да,за съжаление
11.10.2012 21:10
Те не са КОФТИ хора, а АНТИхора,но това не е инфо за налазилите и този блог вируси.....
цитирай
8. rummi - протестирането не става спонтанно и някой трябва да го организира,
11.10.2012 23:09
обаче кажи ми кой би се наел с нещо подобно? един протест поне трябва да има място и време на случване, да не говорим за плакати, говорители и т.н.

цитирай
9. kolchakova - Rummi,
12.10.2012 09:36
абсолютно си права. Аз, както знаеш, имам известен опит в организирането на разни хора да се противопоставят. но хората, даже най-най-слабите, имат много дебели задници и си ги пазят. Пък от друга страна - ето, против паркирането редовно има и място и час. И пак са шепа хора.
цитирай
10. kolchakova - Знам къде, анонимно,
12.10.2012 09:38
обаче от време на време ми се ще да се успокоя, че хората не са се променили и да не си давам зор да организирам протести. Щото ми е къса паметта и подценявам... :)
цитирай
11. georgealall - Трудно се правят протести
12.10.2012 17:56
много трудно се организират протести освен ако гладът не е НЕИСТОВ и не почнат масово фалити. Когато е започвало априлското въстание Бенсковски като мъдър стратег разбрал, че трябав да запали пет-шест къщи, и да пинуди сделяните да убият един-двама-цигани, за да се знае че няма връщане назад инаме при първия тежък сблъсък са щели да се изпокрият като мишки. Ботев вижда във Враца 200 души -един не излиза. Ако бе запалил града, щяха да излязат.
цитирай
12. kolchakova - Когато разбрах това за Бенковски,
15.10.2012 15:20
много се възмутих. Даже дълги години смятах, че е измислица. Защото не бива да караш насила някакви хора да се борят за свободата си, само защото теб не те кефи положението по земите, на които живееш. Ами не искат хората да си развалят рахата, да си съсипват имота, да си жертват живота. Харесва им да си живеят както си живеят. Няма лошо.
Това не се отнася съвсем за сегашното време, защото протестите днес не поставят под риск имота и живота ти. Само трябва да жертваш 2-3 часа. Поне така ми се струва, ама може и да съм много заблудена и онзи първия анонимен по-горе всъщност да не съобщава, че повечето хора подценяват кофти хората, а да ме заплашва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1816462
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1493
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031