Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2014 16:43 - Тайната на вота
Автор: kolchakova Категория: Политика   
Прочетен: 2001 Коментари: 5 Гласове:
4



Защо крием за кого сме гласували?
А. От шефовете - за да не ни уволнят. Или крием, или лъжем - според зависи.
Б. Пред непознати, роднини и приятели - да не ни пребият.
В. Пред роднини и приятели:
              1. За да не ни сметнат за глупави.
              2. За да не се откажат от нас родителите ни с държавен вестник.
              3. За да не се изпокараме.
Айде, за шефовете - както и да е. За непознатите - също. Ама за роднините и приятелите... Вие, дето криете, много хубави роднини и приятели имате, бе!

Тук не споменах причини от типа на:
- за да се правим на загадъчни, интересни, важни...
- за да скрием, че не сме гласували
и пр.

 


Тагове:   тайната на вота,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mirko846 - Казус
29.05.2014 14:47
Ако обърнем въпроса, подобно лентата на Мьобиус, то той би прозвучал по следният начин: "Защо не е добре да питаме някой за кого е гласувал?"
- За да не го уволним (звучи тъпо, но е истина - защото я си представи да се окаже, че имаш някое мръсно, малко химлерче в пазвата си...)
- За да не го пребием. (тук признавам, че чрез собствен, съзнателен и информиран избор сами се лишаваме от опияняващо удоволствие)
- За да не трябва да се обясняваме, дали сме много или по-малко глупави.
- За да не се окаже, че не познаваме родителите си.
- За да не трябва да се караме в тая жега
- За да избегнем фалшиви прояви на дружелюбие от някой случаен съмишленик, с когото по прицип не бихме желали да имаме дори това като нещо общо.
цитирай
2. kolchakova - Мирко846
29.05.2014 15:50
Много разчитах на твоя поглед върху нещата и не останах излъгана. Първо - интересно е да се погледне от другата страна. Второ - сигурна бях, че ще допълниш палитрата на българската социално-антропологическа мисъл.
цитирай
3. kolchakova - Писмо от моето любимо Изкопаемо
29.05.2014 16:07
Всичко по-долу е само мое собствено мнение и усещане, и ангажира единствено мен.
1. Според мен самата постановка на въпроса е неправилна в корена си и дори, с извинение и много обич към теб, звучи манипулативно.

2. Защото изобщо не става дума за скриване на информация, която нормално би трябвало да предоставяме.

3. Става въпрос за личното пространство и нахлуването в него.

Мразя, не - НЕНАВИЖДАМ - опитите за нахлуване в личното пространство.

Защо не питаш възмутено: „Защо крием дали имаме вагинално течение/ разширени вени по пениса? Защо крием колко точно ни е заплатата? Защо крием дали сме навлезли вече в менопаузата/ андропаузата и какво точно усещаме при това?“ И списъкът може да се продължи…

Има си лично пространство бе, джанъм. И в моето аз пускам само и единствено по мое лично усмотрение. Това важи за всички категории хора около мен - може майка ми да е, ами пак няма да я пусна, ако така реша.

Конкретно за гласуването - ами ничия работа не е кой за кого е гласувал. Според мен. Този въпрос по неделикатност се доближава плътно до горните. Защото засяга някакъв дълбочинен човешки избор, направен на основата на цял букет от съображения, вкл. и вероятно не на последно място, морални и мирогледни.

Не усещам, ама изобщо, задължение да се обяснявам на когото и да било какви са моите морални, мирогледни и други виждания, освен ако аз самата не поискам това.

И съм силно алергична към разговори за политиката - още от ранните 90-те, когато всичко живо само за това говореше, и когато бързо и безвъзвратно настъпи време разделно - приятели, роднини, семейства - хората се намразваха и разделяха. А и тогава, и сега си бяхме жалки винтчета, от които нищо не зависеше и не зависи. Девет милиона мишлета, пардон, вече към седем, щото не достигат линейките.
Накрая, за протокола, да не кажеш, че нещо крия, нали така - аз пък този път гласувах, за първи път от 20-на години насам. Защото така си реших аз. И не, няма да кажа за кого съм гласувала. J Хубав ден!
цитирай
4. kolchakova - До Изкопаемото
29.05.2014 16:12
Съдейки по писмото ти, не ми е работа, но все пак БРАВО, че си гласувала. На мен лично това ми стига. И понеже бавно чета, докато четях това ти изречение, вкоето съобщаваш радостния факт, някак повярвах, че ще разбера и за кого. Виждаш ли как ще си умра наивна?
Удоволствие е да се сложат разширените вени по пениса до политическите ни ежби.
Обаче интимността на избирателния акт е само една от причините да не се оповестява политическия избор. Така че, ако нямаш нищо против, ще я прибавя като поредна точка в списъка. И то в графата "Малко вероятни". Егото и страхът на мнозинството, по мое скромно мнение, многократно надхвърлят всякакви други духовни и душевни... таковата...
цитирай
5. mirko846 - Според мен, единственият начин БСП ...
30.05.2014 16:40
[quote=kolchakova] Според мен, единственият начин БСП да спечели избори е да избере Бойко Борисов за генсек. Тогава и на него Велислава Дърева стихове ще посвещава, и след неговия трамвай ще подтичква Стефан Данаилов....))))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1816552
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1493
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031