Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2019 20:07 - Общината като дебелариум
Автор: kolchakova Категория: Политика   
Прочетен: 873 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.11.2019 22:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Добрее, отивам аз на моУа, да си искам от Теленор едни пари. Това е друга история, в случая важното е, че отивам подходящо настроена да се срещна с поредните зле възпитани, зле обучени немукаетни льольовци. Подходящо настроена ще рече - борбено настроена, с други думи - нахъсана за скандал. И не щеш ли пред моУа - синя палатка. И стои там една женаааа. Гледам огромния транспарант на кюшето отсреща - до жената с каската стои една възпухкавичка блага млада жена. Възпухкавичка. Блага. Тази при палатката прилича на нея, ама не е възпухкавичка. Изобщо не е даже пухкавичка. Абе чакай, викам си, да я попитам, тя ли е Савина Савова, настоящият и май бъдещ кмет на общината. Отивам. Тя, усмихнато, ми подава един флаер:

- Подкрепете ни ла-ла-ла-ла.
- Вие ли сте госпожа Савина Савова? - и гледам флаера с младата възпухкава жена, после гледам реалната спортна жена попреминала средната възраст.

image
- Аз съм.
Нещо не я накефих.
- Може ли да ви питам нещо?
Съвсем спрях да я кефя.
Сега, нямам нерви да преразказвам опитите си да получа конкретни отговори за наредбата за реда в столицата, за това има ли в общината човек, който директно отговаря за връзката с домоуправителите и за подпомагане на дейността им.
Отговорите бяха: Не знам какво стана с тази наредба, май я приеха, май влезе в сила от тази година, май не са я отменили... Всички в общината отговарят за домоуправителите, има си юристи, и аз съм юрист, не може така да ме питате, трябва по всеки конкретен случай... То в ЗУЕС всичко си е написано. Е то не може в ЗУЕС всичко да е написано.
През това време 2-3 души се опитваха да я ръкостиснат, да я прегърнат, да й пожелаят успех в неделя. Никой от минаващите нямаше неясноти.
Както и да е.
Направо минавам към изводите:
1. В ГЕРБ не намират за нужно да сложат актуална снимка на кандидатктата си. Те не мислят, че това има нещо общо с уважението към публиката.
2. Г-жа Савова е единствената известна ми управляваща, която е отслабнала за времето на властването си.
3. Не знам дали е била зла, докато е била възпухкава, или е зазлобяла в периода на отслабването си, но няма да отслабвам. Нито ще ставам кмет. На каквото и да било. Това се отразява зле на добротата. Не на лустрото. На лустрото се отразява отлично.
4. Кметът не знае нищо за Наредбата за обществения ред на територията на Столична община.
5. Кметството не се интересува от разни нещастници като домоуправителите. Някой друг трябва да се интересува от тях. Кметството има грижата всички нещастни, изнервени от шум и съседски неуредици психари да се разхождат по градинки с пейки.
6. На кмета в петък вечер само му се приемат ръкостискания, не й се занимава с проблеми. Иначе тя също е юрист и да отида да си говорим по конкретните неща (ама това не прозвуча като покана, а като:"Разкарай се!")

Отивам да си гледам "Чан Гъм". После може и да довърша.

Впрочем, Жената-с-Каската също изглежда много кооперативна до момента, в който не я попиташ настойчиво за нещо крайно конкретно.



Тагове:   кмет,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1825338
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1494
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930