Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2021 20:36 - Жестокостите, които сме нанесли на деца под Covid-19, са неетични и неморални, опустошаваме цяло поколение
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1395 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 15.04.2021 20:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Жестокостите, които сме нанесли на деца под Covid-19, са неетични и неморални,опустошаваме цяло поколение

image

Ева Бартлет

Ева Бартлет е канадска независима журналистка и активистка. Тя е прекарала години на земята, покривайки конфликтните зони в Близкия изток, особено в Сирия и Палестина (където е живяла близо четири години). Следвайте я в Twitter  @EvaKBartlett

1 април, 2021 г. 15:02 Вземете кратък URL адрес

image

©  Getty Images / Westend61 Година на заключванията, носенето на маски, изолацията и лишаването на младежите от срещи с приятели и баби и дядовци доведе до нарастване на броя на децата, които се самоубиват, самонараняват и страдат от други психични проблеми. Трябва да приключи.

Превъртайки из Twitter онзи ден, попаднах на туит за тревожното нарастване на броя на децата и младежите с мисли за самоубийство. 

В него се споменава, че детската болница в Бостън отчита 47% увеличение на „децата, които трябва да бъдат хоспитализирани за суицидни идеи или опити“, между юли и октомври 2020 г. в сравнение със същия период през 2019 г.

Затова започнах да изследвам и по този начин се опитах да се свържа с организации, занимаващи се с психичното здраве на младите хора.

Една организация за превенция на самоубийствата в Обединеното кралство, която изпратих по имейл за информация относно връзката между ограниченията за заключване и нарастването на броя на самоубийствата при деца (и възрастни), вместо това намали ефекта от заключванията и предупреди да не пиша за засегнатите деца.

Нейният говорител на медиите ми каза: „Наистина искаме да избягваме всякакви медийни разкази, които предполагат, че самоубийството е неизбежна последица от пандемията и нейните ограничения, тъй като това може да навреди на уязвимите читатели и да предизвика чувство на безнадеждност в тези несигурни времена . "

image

Мъж, носещ защитна маска за лице, минава покрай илюстрация на вирус пред регионален научен център ©  Reuters СЪЩО И НА RT.COM„Нула Ковид“ може да звучи идеално, но е утопична, фантастична, авторитарна глупост. Затова ли го обичат толкова левичари?

 Въпреки че не казвам, че самоубийството е неизбежна последица от ограниченията на Covid-19, очевидно има силни взаимовръзки между една година заключвания, изолация, лишаване на децата да се виждат с приятели, съученици и баби и дядовци, карайки ги да носят маски и други мерки и рязко нарастване на броя на самоубийствата на деца, самонараняване и повишени проблеми с психичното здраве като цяло.  

Обединената организация в Обединеното кралство (чието име ще пропусна, защото, макар да съм критична към тяхната гледна точка по тези въпроси, не искам да очерня репутацията им за евентуално животоспасяващата работа, която иначе вършат), отклонена по въпроса корелация, казвайки:

„Понастоящем няма данни за национален ръст на равнищата на самоубийства, все още няма данни в реално време, за да се определи истинското въздействие върху определени групи от населението или географски райони.“

Но това просто не е вярно. 

Както беше съобщено през януари 2021 г., Центърът за психично здраве в Обединеното кралство разкри, че „500 000 деца под 18 години в Англия, без предишни проблеми, ще се нуждаят от грижи за психичното здраве поради опустошителния икономически, здравен и семеен натиск, причинени от продължаващата коронавирусна криза. Това се прояви при деца на петгодишна възраст, които съобщават за самонараняване и мисли за самоубийство пред консултанти и утрояват броя на хранителните разстройства, докладвани от юношите. "

Една статия на следващия месец, позовавайки се на дневник на лекаря Великобритания, разкри: "Децата в здравната криза психично използва, за да бъде доведен до A & E около два пъти седмично. От лятото е по-скоро веднъж или два пъти на ден. Някои от 10-годишни са се порезали, предозирали са или са се опитали да се задушат. "

image

Vive la lockdown rйvolution! Нарастващият бунт срещу драконовските ограничения на Covid от непринудените канадци показва на света пътя

Повишаването на броя на децата, които се самоубиват, имат мисли за самоубийство и самонараняване се случва по целия свят. Доклад от Американската академия по педиатрия от декември 2020 г. установява, „значително по-висок процент на идеи за самоубийство през март и юли 2020 г. и по-високи нива на опити за самоубийство през февруари, март, април и юли 2020 г. в сравнение със същите месеци през 2019 г. . "

В статия от 20 януари 2021 г. се цитира изпълнителният директор на Бюрото за младежки услуги в Отава, който казва: „Виждаме около 30-40 процента увеличение на тези, които се свързват с кризисни служби за психично здраве. Наблюдаваме удвояване на обажданията, които младите хора звънят или семейството им се обажда, защото се притесняват от самоубийство.

В прессъобщение на УНИЦЕФ от Канада от март 2021 г. се отбелязва : „Пандемията COVID-19 и блокировките, които нарушиха всеки аспект от детството на едно дете и младеж, са мрачно напомняне за жертвите, направени от младите хора през последната година. За децата, които изпитват насилие, пренебрегване или малтретиране у дома, заключванията оставят много хора без подкрепата на учители, разширени семейства и общности. " 

Статия от 15 март за детската болница McMaster в Хамилтън започна: „Мерките за безопасност при пандемия са оказали отрицателно въздействие върху някои аспекти на здравето на децата и тийнейджърите.“

В него се посочва тройно увеличение на младежите, допуснати за медицинска подкрепа след опит за самоубийство, като младежи съобщават за „липса на социално взаимодействие, засилен конфликт у дома и невъзможността да разчитат на приятели като основни участници“ като фактори, допринасящи за тяхното тежко положение.

Статията също така отбелязва увеличаване на допусканията за злоупотреба с наркотични вещества ( „удвоено в сравнение с миналата година“ ) и „безпрецедентни“ нива на хранителни разстройства, като препоръките са се увеличили с „90% за период от четири месеца в сравнение с миналата година“. 

Във Франция лекарите съобщават за деца на възраст от 8 години, „умишлено наблъскани в трафик, предозирани с хапчета и по друг начин самонараняващи се“.

В същата статия се казва, че лекар, работещ в лазарет в Северна Англия, „използвал за лечение на едно или две деца седмично за спешни психични заболявания, включително опити за самоубийство. Средната стойност сега е по-близка до една или две на ден, понякога включва деца на възраст от 8 години. "

През март Фондацията за икономическо образование публикува статия, в която се казва: „Когато става въпрос за блокировки, ние подробно документирахме нежеланите последици от FEE, включително изолация , депресия , самоубийство , безработица , злоупотреба с наркотици , домашно насилие и др . ”

Доказателствата са преобладаващо ясни: има сериозен ръст в детските самоубийства, опитите за самоубийство и мислите, самонараняването и проблемите с психичното здраве, които могат да бъдат отдадени директно на резултата от мерките Covid-19, прилагани върху деца, включително много от тях без предишна история на психичните проблеми.

image

Британският премиер Борис Джонсън посещава център за ваксинация срещу COVID-19, на фона на пандемията от коронавирусна болест (COVID-19), в Лондон, Великобритания, 7 март 2021 г. ©  Geoff Pugh / Pool чрез REUTERS СЪЩО И НА RT.COMУчените предупреждават, че само ваксинациите няма да съдържат инфекции в Обединеното кралство, тъй като Обединеното кралство улеснява заключването - проучване
Вдигането на мерките за заключване би помогнало на децата да се излекуват 

Заключванията се основават както на предпоставката, че те са необходими, за да „изравнят кривата“, както беше казано преди една година, и за да защитят хората. 

Сега (преместването на целите) те очевидно са необходими, докато всички бъдат ваксинирани (с бързи ваксини, които пораждат опасения, че могат да причинят кръвни съсиреци или смърт ).

Различните етапи на блокиране до голяма степен се основават на непрекъснатите съобщения за нарастващи „случаи“ на Covid-19. 

Случаите се определят от тестове на Covid-19, които се оказаха ненадеждни и неточни, давайки фалшиви положителни резултати и създавайки фалшива картина на реалността. Това дефектно тестване изостря медийния шум заради „нарастващи случаи“. 

Дори асоциираният главен медицински директор на Онтарио през юли 2020 г. призна , „... ако тествате в популация, която няма много Covid, ще получите фалшиви положителни резултати почти половината от времето. Тоест човекът всъщност няма Ковид, има нещо друго, може да няма нищо. "

image

Дали децата някога ще ни простят, че сме ги лишили от детството им? Това, през което ги преживяхме, беше разрушително за психичното им здраве

Или както беше отбелязано през декември 2020 г., дори Световната здравна организация „публикува бележка с насоки на 14 декември, предупреждавайки, че високите прагове на цикъла при PCR тестовете ще доведат до фалшиви положителни резултати“.

Денонощната, сензационна медия, на която бяхме подложени през последната година, е основна причина за безпокойство, страх, депресия и безнадеждност. 

Да говорим честно за негативното въздействие на заключванията, изолацията, маскирането и произтичащите от това проблеми с психичното здраве е нещо, което трябва да правим. 

Канадска инициатива „ Спаси нашата младеж “ създаде поредица от кратки видеоклипове на родители, които говорят за това как блокировките засягат децата им. Коалицията насърчава другите да изпращат свои клипове.

Журналистът Робърт Бридж наскоро написа : „Децата са научени да се гледат предпазливо, като ходещи химически фабрики, способни да заразяват и дори да убиват, за разлика от другите хора, които могат да осигурят любов, утеха и подкрепа. 

„Направихме най-безсъвестното нещо, което можем да си представим, принуждавайки малките деца - в най-важните моменти от живота им - да се придържат към правилата за социално дистанциране, докато затваряха училищата си и ги затваряха в домовете си. Това е просто жестоко и необичайно наказание. С една дума, това е насилие над деца. " 

Обединената организация за превенция на самоубийствата, която отклони връзката между заключванията и нарастващите самоубийства на деца и самонараняването, прави лоша услуга на децата със своята позиция. 

Заключванията и свързаните с тях мерки са, според мен и на много други, основните причини за детските страдания. Колкото по-скоро се върнем към нормалното и вдигнем заключванията и прекратим маскирането на деца, толкова по-скоро нашите малки ще започнат да се лекуват и да живеят по начини, благоприятни за тяхното физическо и психическо здраве.

Съгласен съм обаче с ръководството на организацията „да напомня на хората, че самоубийството може да се предотврати чрез насърчаване на търсенето на помощ и включване на източници на помощ“. А родителите и близките да обръщат голямо внимание на всякакви промени в поведението при деца (или възрастни), които може да страдат мълчаливо.

Неотдавна редакторът на Toronto Sun каза : „Задържането на деца под карантина толкова много, без да им се позволява просто да си взаимодействат с естествената среда, колкото биха правили, всъщност ще изложи на риск да навреди на имунната им система, развиват алергии, астма и дори автоимунни заболявания по-късно в живота, защото те нямат естествено излагане на микробната атмосфера там.

„Неетично е, неморално е да се игнорира вредата, която се причинява на нашите деца до степен, в която ние ги пренебрегваме като общество.“ 

С цялото си сърце съм съгласен. Трябва да правим всичко възможно, за да предпазим децата от заключвания, потенциално токсични маски , изолация и спираловидни проблеми на психичното здраве, които произтичат от тях. 




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. radostinalassa - А сега изпитват ваксините на деца
15.04.2021 21:28
За да се спасяват възрастните и децата с увреждания. Целта е ненормална. Възрастните ще умрат и от грип или друг вирус. Явно се цели намаляването на броя на хората и стерилритета на младите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39940351
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930