Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2021 13:21 - Проклети да сте!!!!
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 2717 Коментари: 11 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Смешно! Не правда ли, - смешно? Смешно! Когда секунд недостает
Недостающее звено
И недолет, и недолет, и недолет Смешно, не правда ли? Ну, вот
И вам смешно, и даже мне
Конь на скаку, и птица влет, влет
По чьей вине?
По чьей вине?
По чьей вине?

Видях генерал да плаче. Познавам много генерали, някои от близо -години наред.Имам и приятели сред тях. Влага в очите съм виждал, но да плачат?Не! Губили са приятели, губили са близки, съобщавали са лично гибели на войници, сержанти и офицери на близките. Болка да, сълзи не. Татко/поне пред нас/ не се разплака , когато загубихме мама. Просто умря с нея-три години не се усмихна. Усмихна се , когато отиде при нея.
Генерал Янев се разплака-от болка и безсилие.. Болка , че загуби боен другар и безсилие пред тези , чиято алчност, бездарност , пустословие и страх са основата на катастрофичното състояние на българските ВВС, а и въобще на 
армията.
Недовършени полети е имало, има и ще има винаги. И най съвременните самолети търпят аварии, и най- добрите летци бъркат, и най прецизната ПВО
може да порази погрешен обект . Понякога няма и установена причина-може би Свише решават без време да вземат някой до себе си. Случват се  тези загуби и всеки пилот е готов за тях-независимо дали е момче родило се в малко селце, световен шампион, или син на министър. Всеки знае, че домът му, хангарът, пистата могаг да са в траурен креп заради него. Знае обаче, че 
и страната му стои зад него.
Преди дни един "сокол" не долетя! Какво четем за него. Загуба на връзка със самолета/40 годишна машина/, намерени по късно останките в морето, пилотът не успял да катапултира. Медиите лешояди се нахъсаха, "разбирачи" журналисти стръвно вадеха версия след версия, активна беше предизборно  и една " Мешка" с пакет на Била в ръка , в качеството си също на "разбирач" и екс военен министър.
Това което мен лично ме порази беше казаното за пилота. Ас, командир на ескадрила с 26 годишен стаж на летец и нальот за тези години между 700 и 800 часа-по малко от 30 часа на година-и това командир на ескадрила. А редовите пилоти колко...един, пет , десет...? Това е безобразие, това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!  40 годишен самолет и 30 часа годишен нальот-повтарям това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
Когато аз служех на летище, то летците имаха към 200 часа годишен нальот.  След отпуск, курс или каквото и да е по дълго откъсване от летене
излитаха със Спарка/тренировъчен самолет с инструктор/ Тоест бил си почивка месец и летиш един, два пъти с инструктор. 
За музиканта казват, че когато не свири един ден знае само той, когато не свири два дена, разбира диригентът, три дена, разбира публиката. С летенето горе , долу е същото.
Днес летците ни , не летят,  /Барокамерата и тренажорът  не заместват равностойно практиката/ а не летят защото няма средства. Един час във въздуха на МИГ четох, че днес струва към 1000лв. Скъпо е наистина, но не толкова скъпо , колкото не/ремонта на язовирчето около Ловеч. Откраднатите три милиона лева щяхя да подсигурят 3000 летателни часа
Тази година  НАП отписа над 10 млрд невъзвращаеми вземания-голяма част от подставени фирим извършили данъчни и контрабандни измами " продадени" на маргинали . Това са три ескадрили , дори от прескъпите Ф16. Има ли смисъл да обръщаме тези средства в керосин и други консумативи? Не се ли знаят истинските титуляри на тези фирми-знаят се, но неграмотният и алкохолизиран нещастник/най често циганин/ е изразил свободна волеизява встъпвайки в сделка с " Вълка% например и тази сделка по закон е перфектна-тоест ромът а не "Вълка" дължи -и не се разплаща гадът!? На последния кредитното досие ще бъде изпортено, но на" Вълка" ще е като на младенец и ще получи кредит от банката за развитие за стотици милиони срещу смешно обезпечение със земи около Кърджали.  Така стоят нещата и с ремонти, с магистрали, със заменки и всичко до което се е докоснал т нар бълг политически елит
Днес един генерал се разплака от безсилие, а друг  самозван псевдогенерал продължава да се разхожда със скандалните "горски" джипки и да разправя колко е силен и кадърен. Ако имаме" късмет " ще ни покаже и бицепс и менискус...Този национален страхливец е националния ни герой и благодетел и бе създаен също от т нар национален елит.
Едни няма да се връщат от полет, заради бездънните търбуси на други. Тези вторите-бъдете проклети!





Гласувай:
16



1. radostinalassa - С право ги кълнеш
14.06.2021 13:52
така правят и пенсионерите с мизерни пенсии и работещите бедни. Избират ги по алчността им, а тя е честа при простите хора.




цитирай
2. getmans1 - Хубава кълнеш. . . ма, няма да е лошо и ...
14.06.2021 14:34
Хубава кълнеш ... ма, няма да е лошо и да цираш какво укоримо рече например този, „активна беше предизборно и една " Мешка" с пакет на Била в ръка , в качеството си също на "разбирач" и екс военен министър.„

Няма да питам за „другия дето ремонтираше в Полша„

... КЪЛНЕШ ТЕЗИ ДЕТО ВСЕ ПАК ПОДСИГУРИХА НЯКАКВИ ПАРИ ... мълчиш за другите дето купиха едни КУГАРИ без грам въоръжение и авионика ... дето и за пожарогасене пари трябваше да се дават ... И ДЕТО НЕ ТЕЖАТ 20 ТОНА КАКТО ЛЪЖЕШ а двойно по-малко.

... ЕХ, ФАЛШИВ ГЕРОЙ ...
цитирай
3. morskipesni - За какво са ни армия, бойци, самолети, летателни часове, масрафи?
14.06.2021 15:22
Нали си имаме ПОЗОРНА колониална окупация и всичко, което тя ЩЕДРО ни носи?
цитирай
4. notfun - https://notfun.blog.bg/video/2021/06/13/izbrano-kino.1765297
14.06.2021 15:44
Проклет да си..Путин...
тук му е мястото, да го сложа...

инак,тоз мазен Търбухх..само луди, и предатели, биха го припознали,даа!!
както и тоз попул.Ултрас - Хомофоб, "аноним."..мизерник панта-лейкофф..
страхлива гнида,срама нямаш,нито Име..бльокук!

/заради бездънните търбуси на други. Тези вторите-бъдете проклети!
цитирай
5. radostinalassa - Военният ни министър имаше вид, като че ли е ...
14.06.2021 15:48
погълнал доста летателни часове на асовете и пенсии на старите хора. С тоя вид трябваше да си подаде доброволно оставката, но вероятно е имало компромати.




цитирай
6. vencivaleri1951 - Юлке, върви пий ,,Шардоне,, с дъх на какао-ще е по коректно
14.06.2021 16:21
notfun написа:
Проклет да си..Путин...
тук му е мястото, да го сложа...

инак,тоз мазен Търбухх..само луди, и предатели, биха го припознали,даа!!
както и тоз попул.Ултрас - Хомофоб, "аноним."..мизерник панта-лейкофф..
страхлива гнида,срама нямаш,нито Име..бльокук!

/заради бездънните търбуси на други. Тези вторите-бъдете проклети!

цитирай
7. vencivaleri1951 - Ерудите,
14.06.2021 16:52
Кълна всички от Костов до Борисов правителства и нахлебници.
Без изключение!
Те разкараха майката на държавата, в т число и армията. Последните най-много, защото се задържаха най-дълго. .
Никакви пари никой не е усигурил, тези пари за които говориш, хвърлени вече години в нищото ,са пари които децата и внуците ни ще плащат. Това което ме стресира най вече са тридесетте часа годишен нальот. Нощните стрелби са формула едно в авиацията. А сега си представи личния риск да се подредиш с твоя Пасат, при годишни 30 часа кормуване сред болидите на Формула1. Колко риск имаш да оцелееш? Точно толкова и нашите летци, с тези бракми и подготовка.
За съгражданинът ти Каракачанов. Местен патриотизъм, или морална квота е за теб този ,,мехур,,? Той на практика олицетворява всичко, с което ти заявяваш , че няма да се примириш. Номенклатурно чедо, доносник на службите, нон денс политически избор имайки предвид родословието му. Оглавява ВМРО внук на активен земеделец и страдал след 9ти юни. Син на член на Постоянното присъствие на БЗНС/тяхното Политбюро,, и депутат в поредица Народни събрания Ако не ме лъже паметта бе и Областен на Разградска област , като май единствен от актива на Русе прие такъв висок пост. И внукът оглавява ВМРО, която организация кла като ярета актива на БЗНС. То е все едно, да хвана аз знамето на Луков марш и да имам портрет на Гешев в дома и канцеларията си. Това е основното за което пиша Мешка.
А и фигурата му, посочи един военен министър, преди 9ти, след 9ти да изглежда така. Може да страда от заболяване, но има и други позиции които не изискват пример на здравословно благополучие. Няма как министърът на войската да не може да си завърже обувките, да не може да се набере един път на лост. Как ще изисква , като не може да даде?

uote=getmans1]Хубава кълнеш ... ма, няма да е лошо и да цираш какво укоримо рече например този, „активна беше предизборно и една " Мешка" с пакет на Била в ръка , в качеството си също на "разбирач" и екс военен министър.„

П.П Никакъв герой не съм. По скоро страхливец, или най малкото не искаш да си развалям рахатлъка. Драма си безполезни думи с теб.
Герой беше баща ми, но не прихванах нищо от него- само материално рамо, за другото мислех че съм по умен и практичен. И ето , ежа се единствено в блога..

Няма да питам за „другия дето ремонтираше в Полша„

... КЪЛНЕШ ТЕЗИ ДЕТО ВСЕ ПАК ПОДСИГУРИХА НЯКАКВИ ПАРИ ... мълчиш за другите дето купиха едни КУГАРИ без грам въоръжение и авионика ... дето и за пожарогасене пари трябваше да се дават ... И ДЕТО НЕ ТЕЖАТ 20 ТОНА КАКТО ЛЪЖЕШ а двойно по-малко.

... ЕХ, ФАЛШИВ ГЕРОЙ ...[/quote]
цитирай
8. vencivaleri1951 - Този път -туше!
14.06.2021 17:03
radostinalassa написа:
погълнал доста летателни часове на асовете и пенсии на старите хора. С тоя вид трябваше да си подаде доброволно оставката, но вероятно е имало компромати.





цитирай
9. getmans1 - „ Ерудите, " ще прескоча този ...
15.06.2021 01:01
„ Ерудите," ще прескоча този нескопосан опит да ме иронизираш в стил Дъревица ... разбирам те, доста изкуствен гняв днес ти се е насъбрал и е нормално да излезеш от калъпа и.

Да си призная, аз едва в казармата осъзнах истинското значение на едни думички а именно, „натягане" и „слагачество" ... даже си мисля вече, че точно те са основната движеща сила в кариелното израстване в армията.
Говориш за дълг и чест а не ти идва на ум че в това занятие някой може да ги е заменил с натягане и слагане.

Сам наскоро обясняваше защо вдигнатия юмрук е „поздрав със символично значение" ... там горе са летеца и машината а долу на земета в едно такова учение са повече от 50-60 човека само на ЗВЕЗДАТА И СЛОНА са повече от 10, ами планшетисти и свързочници и другия пом.персонал АМИ ВОДЕЩИТЕ НА УЧЕНИЕТО и ред още ...

...и КОГАТО СЕ ЗНАЕ ФАКТА С НЕДОСТАТЪЧНИЯ НАЛЬОТ, и като се вижда, че мишената пада твърде бързо нема ли там един ОТГОВОРЕН И ЧЕСТЕН ПАГОН ДА ОТМЕНИ „АТАКАТА"... или за някои хора е въпрос на дълг да не се изложат пред „главния„ и чужденците... ЖАЛКО ЗА МЛАДИЯТ ЧОВЕК, ОТИДЕ СИ ЗЕЯН ЗАРАДИ НЕЧИЕ БЕЗЧЕСТИЕ ... вината сега ще се размие още повече, че за виновни се нарочват политици от 30 години насам ... и така „справедливият ти гняв" отива по дяволите и зеян става.

ПП Допълнено днес преди обяд;

Както се казва утрото е по-мъдро от ноща ... сега вземе прочети това;

https://www.facebook/kevorkkevorkianVN/

Като го осмислиш ще се почувстваш и ти ерудит, защото до сега го докарваш само до „херОйдит„



цитирай
10. shtaparov - Казусът е прост- дойде ново правителство...
19.06.2021 02:34
Казусът е прост- дойде ново правителство и започнаха проблемите а съвсем неслучайно е това,че започнаха именно в "бранша" на този,който състави това правителство! ... :)
цитирай
11. apostapostoloff - Армията, а и цяла България, бе съсипана от
21.06.2021 06:21
бесерастите.

За трезво мислещите хора е ясно, че досега България е преживяла две национални катастрофи. Първата бе предизвикана от Живков, а втората- от Виденов. Две комунистически маймуни. Червени изроди.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 5060325
Постинги: 1352
Коментари: 19559
Гласове: 5478
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031