Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2014 11:20 - Женския пазар?
Автор: kolchakova Категория: Туризъм   
Прочетен: 3183 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 30.09.2014 09:55


 Добре, ако хванем бика за рогата, грешката ми беше, че отидох на Женския пазар с очакването да отида на Женския пазар.
Обаче тържествено ме посрещна

image

Ще си замълча.
Не, че не е чисто,
                                      спретнато,
                                                                празно...

image
Вървиш, вървиш...
Всъщност, искам да си купя чушки и да намеря някакви ВиК втора употреба, защото такива неща първа няма, а трябва да възстановявам щети от кражби. Вървя, вървя...
Засега мога да си купя ГРЪНЦИ!

image

Продължавам да вървя... 
Фонтанчета, пейки с карашик пенсионери и мангали (или имигранти?), чешмичка... Малки мургави дечица се опитват да я изкъртят. Засега не успяват...

Ако искам да си купя риба или сирене, най-после може. Но искам чушки и чучур за бойлер.

Някъде на втората половина на похода ми ме посреща

image

Какво имаме тук?
Бистро, Бар&Динър, кафе, парфюмерия, оптика, аптека... Все неща като за Женския пазар. Можеш да седнеш, да хапнеш, да пийнеш едно кафе... Можеш да го направиш дори на втория етаж на бар-енд-динъра, има такъв втори етаж, разчупен... Малко компанията е женскопазарска, но ако не те кефи, можеш да се абстрахираш от нея. 
Фонтанчета. Водата им неуморно се разплисква по плочника от игриви ръчички, безпризорни ръчички...
Да, има и обществена тоалетна!

И най-после стигнахме до чушките:
image
Както се вижда, не се вижда да пише нещо на този отсек.
Затова пък предният завършва, или започва - зависи от твоята лична посока на вървеж така:

image

В ненадписаната част има чушки. И не само.
Общо взето там си свърших работата, изминах обратно в свободна от блъсканица разходка обратния път и...
И защо тогава съм недоволна?
Ами защото,  както вече си признах в самото начало - отидох на Женския пазар, а не на "Лафка" и "Бар&Динър". Ама това си е мой проблем, като не знам къде отивам... Просто трябва да се пренастроя, че Женският пазар е едно малко място, максимално отдалечено от дома ми - чак до Сливница. И да се разхождам до там с удоволствие, а не с желание бързо да си купя чушки и да си ходя.
От научна гледна точка ми остава, докато се разхождам, да наблюдавам как битието ще промени съзнанието на къртещите чешмички и кошчета "БИО боклук" постоянни обитатели на територията.


ПОСЛЕПИС
Оказва се, че не ми се получава много комуникатилната функция на текстовете. Затова експлицирам поста в следната декларация:

1. Много е хубаво да е чисто 2. Много е хубаво да няма ръждиви сергии, зад които стоят продавачи, стъпили върху подгизнали кашони 3. Не ми харесва - вместо женски пазар да ме посреща точно пък "Лафка" - да вървя повече от километър, докато стигна до сергиите със зеленчуците - над сергиите със зеленчуците да не пише нищо, а "Женски пазар" да пише над бистрото и тоалетните - сергиите със зеленчуци да са четири-пет пъти по-малко от преди, което намалява конкуренцията,което покачва цените, което прави невъзможно за не малкото бедни хора да си купят макар и некачествен, но все пак някакъв зеленчук - красивите площи вероятно ще стоят дълго време празни, понеже, дококолкото чувам, цените са неприлично високи. Тук приеми, че имам много какво да кажа за алчността на общината. - Женският пазар имаше социална функция, която с разкрасяването му не беше ама никак запазена. - Мангалите и подозрителните елементи са си все още там - Сергиите с мръсно от седене бельо са се изместили в съседните сгради, което никак не ги е разкрасило - Същите тези съседни сгради и без новонастанилите се там продавачи изглеждат все така зловещо - В кантара те удрят абсолютно независимо от това дали пазарът е реновиран или не е   4. Не разбирам какво пречеше пазарът да се реновира по този начин и да се запази количеството сергии за плодове и зеленчуци.   Естествено, че мога да кажа: Е, така наистина е по-добре. Да, това е едно по-добро място за разходка. Такава ли беше целта?


Тагове:   Женския пазар,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mirko846 - Това
14.10.2014 10:47
с бар енд динъра кърти! Респект! Може в скоро време да очакваме "Соул кичън" или "Тратория" ))))))))))
Бих искал и да прибавя една точка към декларацията. Ако, приемем семантично-авантюристкият подход към названието "Женски пазар", то тогава би било редно преди липсата на достатъчно зеленчуци да изтъкнем и факта, че на Женският пазар не се предлагат жени (или поне не на сергиите или около бар енд динъра) или дори и факта че самите търговци не са еднополови, т.е. ролята на Жената е ограничена двустранно - нито продават жени, нито само жени продават нещо друго.
Защо напр. на Кучешкият пазар в Богоров се продават кучета, на Хайван пазара в Перник се продават хайванчета, а на Женският пазар в центъра на София се продават гащи или Lafka?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolchakova
Категория: Туризъм
Прочетен: 1814787
Постинги: 457
Коментари: 1104
Гласове: 1493
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031